Tuesday, June 16, 2009

Dusun Durian Part 2

Hehehe....hahahaha...aku lah manusia...bukan nyer jin!!!
Wlw pun aku masih kenyang...aku terpaksa pulak makan durian!!!
Begini lah nasib ku yg sangat beruntung!!!!

Jommm.... nak ikut tak...
Sedara korang ade dusun ke???? Hiksss!! Terlebih sudah!!!
Bile time musim buah jer...baru lah aku nmpk muke korang...seblm ni, tak pernah korang balik kmpg???
Hahahah... ayat ni cam biasa dengar jer kan....
Tp, ade aku kisah???? Tak kan....hahahaha
Enter2 jer....dah ade buah cempedak!!! Wah!!! Sangat lebat buah nyer!!!

Jom, ape lagi.... terjah lah...

See, the buah derian, sgt rendah kan...
Boleh di petik begitu sajer...
Sib baik lah durian kene tggu gugur...kalau tak, aku dah petik dah!!!

Sangat lebat!!!!
Best!!!!!
Tak sabar rase nyer!! nak mentedarah durian!!!

Reza....agak2lah sikit...durian tak panjat eeee.....
Turun...
Tgk ajai dah nak ikut dah!!!
Tu yg aku marah tu...lain kali kalau nak panjat..ajak lah aku sekali!!!
Uhuk uhuk uhuk!!!
Pakcik tu tolong bukak kan....
Emmmm, see...isinyer....
Ni korang tgk gmbr cam best jer kan.... kalau korang makan lagi lah best!!! Lemak2 jer korang!!!
Emmmm........Best!!! tak terhingga!!
Sib baik dah kenyang...kalau tak, harus aku belasah tanpe segan dan silu!!! Boleh??? hahaha
Aku ade lah pecinta durian, tp ajoi pembenci durian...
Ajoi tak suke makan durian...
Secelet pun tak tak nak!!!
Huh!! Ko ni dari spesis mane ni joi!!!

Dorang boleh jer lepak kat atas pankin ni... smbil memerhaikan kita org makan....

Oppp!!! Sapelah tu makan...makan tak ingat dunia....
Tak sopan tul lah kan....
Kat sini kan nyer ade durian jer...
Tapi...ade manggis!!
Sumer pokok dan berbuah...

Tp, tak masak lagi lah...
Abg tu ckp, mungkin lg 2 ke 3 minggu baru boleh petik!!!

Pokok pulasan...
Huh!! Bile nak merah ni..
Tak sabar aku nak pulas kooo!!
Ni pulak, pokok duku langsat!!
Wah...kalau dah masak lagi....jgn lupe kan i eeeee!!!Plssss!!
Ayin, berebut2 ngan abah nyer....
Di celah2 pokok manggis yg byk buah tu..ade lah sebijik 2 yg masak..
Tu yg, smpi berebut2 tu!!! hehehehe
Sib, baik aku dpt makan...
Rase nyer..sanggggaaaattttttttttttt mannnnniiissssssssssss!!!!

Ok, lah dah perut pun dah kenyang..
Badan pun dah bau durain jer...
Ape lagi... balik da....
Jom balik Melaka!!!!

4 comments:

sciatic said...

fuh tliur owh..
huhu
nk gak2..

liwaniel said...

seronok nye ade dusun...leh makan durian puas2..teringin nak makan durian ngan manggis la

NenekPenne said...

makan menda yang free memang best....

zie said...

sedapnya, kita kat kampung pun ada dusun tp salah time la pulak belum luruh time balik hari tu..huhuh..takpela beli jerla kat tepi jalan :)..