Wednesday, June 24, 2009

Sukanneka sek rendah sek 19

Aku smpi jer...tgk kanak2 sedang di beri taklimat...
Ni biasalah kan...

Best gak wat hari sukan ni...hari ahad..sbb mak/pak leh join the club...
Kalau cikgu2 wat hari sabtu..kengkadang ade yg mak/pak dorang kene keje... dah tak dpt tgk anak2 dorang sukan kan...
Sek dorang ade 4 warne.
Hijau
Merah
Biru dan
Kuning

Mule2 mestilah perbarisan.....
kanak2..biasalah...bersepah2 dorang nyer perbarisan..
Tp, sek dorang ni, perbarisannyer sangat simple..
Hanyer perbarisan tuk rumah2 jer...
Tak de perparisan tuk persatuan2 kadet ke, pandu putri ke...
Agak nyer... mase tak cukup kut!!

Lepas, cikgu bagi ucapan.... dan the game start!!

Pra sekolah...
Aku mmg suke tgk..
Kanak2 kan sgt comel....
Wlu pun anak aku tak de tuk game ni...tp aku jer yg lebih over..

Mase game ni lagi kelakar.. bebudak pra sek lah kecik2 jer badannyer.... nak golek kan tayar yg bapak besar dr saiz badan dorang... cian...terhegeh2 jer dorang....

Pas dah puas tgk kanak2 main game... aku cark anak aku lah puk..
Ajai kene dok kat khemah sementara tggu giliran game dier pulak...

Ayin pulak malu2 nak amik gmbr...
tu pun aku amik curik2..bukan nyer ape minah ni..dier malu ngan rambut baru dier.... Aku bukan nyer ape, ayin ni tak pandai nak sikat rambut..sbb tu lah, aku potong jer rambut dier..senang...

Gam ni pun bukan game yg anak aku amik... aku aku cam suke jer ngan game ni... Sangat ganas... Ade ala2 cam askar sikit!!

Aku sibuk tgk bebudak ngan game nyer, yg ajoi ni...korang game lah...dier ttp ngan game h/phone nyer!!


Ajai dan kengkawan nyer..
Dah nak start dah game dier...

Tajuk game ajai ialah, dragon ball

Cam ni rupenyer, game ball.. letak bola kat dada..pas tu lari dan pas kat pasangan kawan yg lain.

See, ajai sedang mengatasi sumer lawan2nyer!!!
dan keputusannyer.... ajai dpt no 1!! hehehe... aku yg terlompat2 over!!

Tak lame pas tu, giliran ayin pulak....
Ayin pulak acara..menyusun menara tempurung...
tak sangka ayin sangat laju.... hebat gak ayin ni...
Laju jer dier lari...
Mule2 kene pakai kasuk boat.... pas tu lari lagi..dan amaik tempurung dan susun...
Tp nasib ayin tak berape baik... sbb tempurung tuk umah hijau tak berapa bagus... sengat sane sini... jadi dorang susah nak susun....
Tp, tak pe lah.... ayin dapat no 3!! aku jgk yg tergedik2 lompat!! suke!!

Lame jugak lah kat sek dorang...penat dan panas... mane tak nyer... aku kejap kat sane, kejap kat sini...
Kat kul 2, baru habis...dan boleh balik...
Balik jer terus gi McD.... mamam!!! lapar maaaa.....
Lepas tu tak sabar2 balik rumah sbb nak tidur....
Petang nnt nak gi cheras pulak... nak sambut hari bapa!!!!

4 comments:

NIMI Co.♥ said...

banyak tol aktivitinyer..
jeles r ngan alang nie

mannira said...

teringat zaman sekolah dulu...

kasihatie said...

hi..salam kenalan...rasa cam nak join jer main sukan tue..tp apa bleh bt...diriku tengah memboyot...huhuu

onnie said...

salam,
x sangka lak ank2 u sk sksyn 19 ye.. dulu i ngajar kat situ, sk tu besttttt sgt!