Wednesday, June 17, 2009

Masak kek!!!

Resepi ni sbnr nyer aku dpt dari member aku rita... Tp aku tak pernah pun try masak lagi..
Nak di jadikan citer.... mase hari cukul jambul anak buah aku... sera, dtg makan kek ni kat umah aku... dier tanye aku... ko ade resepi tak..

Aku ckp, tak de, tp member aku ade lah..
So, sjk hari tu..dier asyik mintak resepi jer... Sib baik member aku bagi...
Rita bagi resepi jer..terus jer aku sms kat sera..

Sera dpt resepi tu jer terus jer dier buat kuih tu...

Tak sangka pulak, dgn resepi ni.... dier dah boleh wat business...
Baik pulak tu sambutan nyer...
So, mase kita kat Melaka...sera pun, tolong ajar kan shada, cam ner care2 nak wat kek tu... Boleh lah shada pulak jual kat Melaka....
Business kecil kecilan... asalkan masuk kan..............


Jgn tanye aku cam ner nak buat, sbb aku dtg kelas lmbt...
Dorang dah nak kukus..br aku dtg belajar...
Hampeh nyer sera... lain kali, jerit lah, mase nak wat kelas kan...
Aku pun nak gak berniaga ni.... hahahaha
Dah pun masak!!!
Kalau dier niaga... die wat nipis sikit!!!
3 seringgit!!

Shada tgh kacau2!!
Ni pulak puding jagung... boleh gak wat niaga...

Letak kat dlm acuan ni..tak yah lah potong2....
Bile adunan ni kuar dalri acuan... comel2 jer, puding jagung ni....

Cikgu, jgn lah garang sangat... I takut lah....
I kalau takut, nnt i lari tgk TV... hahahaha
Ni lah rupe kuih nyer...
Kek cup coklet kukus!!
Kalau kat Kuantan, sera jual 3 sering...
Kalau 50pcs... lupe pulak... tak ingat brp harge nyer!!!

Sera, aku doakan, semoga business ko maju semajunyer....
Kalau ko kaya...aku pun ade tempias nyer.... hahahaha

Sera ckp, kat sane, kuih ni, dier letak jer habis...sbb, kanak2 suke makan!!!

6 comments:

neezareef said...

syedapnyeee...

NenekPenne said...

eee steamed chocolate cup cake.. sedapnya....

mannira said...

kena bg royalty kat rita tu....saje jd batu api...

ai said...

sedap plak kek tu aku tengok!

arnirina said...

kat kuantan kat mane dia jual? nak gi beli la..

liza said...

nak puding jagung. cedapnyee