Thursday, June 2, 2011

Nak ke Kuala Kangsar (SMVKK)

Lame bebeno nak nyambung kisah setelah 20 akhirnye...

Meh sini teman citer..
Hahahah.. tetibe ckp care org perak.

Kalau korang nak tau.. dulu, tahun 1989/1990, form 4 n 5, aku bersekolah di Kuala Kangsar.
Sekolah Asrama.
Habis sekolah, first year tu, mmg lah ade contack2 lagi keng kawan aku.. tp, bile dah masuk tahun kedua tu.. lame2, makin jarang contack kawan2.. dan lame2 putus hubungan.

Sib baik ade FB yg dpt mencarik balik kawan2 yg dah lame terputus hubungan.

Bile dah dpt contack balik kawan2... fuh.. aku punyer lah happy!!!!
Dlm ingatan aku, olynn,ah tee dan mida..
3 org ni, mmg aku selalu mimpi...
Ye lah... 20 thn tak jumpe kawan... mmg selalu mimpi... Rindu sangat lah........

Sekali ade reunion pulak... ape lagi... aku mesti nak pergi kan...

Dorang wat reunion on 4 and 5 Dec 2010... hahahahah... skrg br nak update kan.. lantaklah..janji aku update!!


Sebelum pergi, amik gambar dulu....
Hahahaha... mmmg tergedik lebih aku ni....

Mmg lah betul org ckp, pernantian satu penyiksaan!!
Betul x 3!! Aku mmg setuju...

Aku pergi ke KK bersame my bestfren Oynn.
Olynn dah arrange Driver dier amik aku kat umah..
Driver dier yg akan bwk aku ke rumah dier.. dan kite gerak satu kete..

Janji driver nak amik kul 10 pg, aku tggu setengah jam tak smpi lagi.. rupe2nyer dier sesat!
Sib baiklah, aku ni penyabar org nyer...
Rupe2nyer.. driver ni, baru first day keje... sblm ni, dier keje ngan org lain...
So, alasan di terima..


Smpi jer.. terus letak bag kat belakang....
See, ayin tolong aku tarik beg...
Ayin ckp, dier nak ikut..
Ehhh.. mane boleh, mama nak gi sekolah lah... hahahahaha


Time to go.....


Smpi kat office olynn, staff olynn sedang angkat brg masuk ke MPV...
Aku adalah bangga ngan member aku sorang ni...
Wlu pun dier boss.. dier sgt sporting ngan staff2 dier...



Yg baju petih tu lah olynn. Wlw pun boss.. tak de lah keje mengarah jer.. See, dier sibok tolong angkat brg sekali... Tabik lu beb!!!

Olynn ni lah member pertama aku kat KK. Masuk pintu sekolah jer..org pertama aku jumpe ialah dier... sekali dorm p unsame, kelas pun same!!
Same2 dari KL.. mmg ngam lah kite berdua..

Aku gerak dlm kul 12 cam tu... Smpi SMVKK dlm kul 6 cam tu..
Sbb kitaorg byk penyinggahan dan tggu member2 yg lain...

Smpi, letak beg kat asrama.... dah peluk2 member semua, giler nyer jerit sane, jerit sini.. mcm org giler jer memasing...

Aku tak amik gmbr lah pulak!!!

Mlm tu, kuar makan kat luar.... tak amik gmbr gak!!

Balik dari makan, kite terus ke dewan makan.. nak susun meja dan lain2 tuk esok nyer program.

Olynn sedang gantung bena...
Yg baju biru tu Liza...
Yg baju hitam tu mona... Becok betul mona ni.. Aku tak berape sgt dgn dier ni...


Tis is Faril.. dulu kelas SK. Aku pun tak biasa ngan dier.. tp, skrg, sgt ngan dgn dier.. Dier ni cool jer org nyer..Suke kawan ngan dier...

Dah siap2 kat dewan, ape lagi.. lepak kat dorm lah.... ni lah mase yg di tggu2 beb!!!

Dulu katil lah tmpt kite lepak2!!
Dulu, kalau duduk kat katil bawah, rasenyer tak yah lah nak bongkok2.. tp skrg ni.. kene bongkok lah pulak!! Dah tinggi ke kepala kite sumer?? ke katil tu dah melendut!! hahahaha

Ni aksi2 sblm tidur...
Nak wat senaman lah..
Nak kurus kan perut lah..
Yg bestnyer.. cikgu yg ajar nak kurus kan perut tu, sdg pregnan mase tu...
Lawak2!!
Tp, mlm tu, mmg tak leh nak tidur...
Susah beno nak tidur nyer...
Sembang byk bebeno.....
Tp tak sembang langsung pasal HANTU!! hahahaha.. (takut tu beb, wlw pun dah tua2 ni... masih teringat2 lagi) Dulu kan, kalau dok asrama, mesti ade Histeria kan...
Sekolah aku smpi masuk surat khabar lah.... Mane tak nyer.. sekali dlm 18 org kene hesteria mlm tu...

Hish, kalau nak citer..mmg panjang.............

Tidur aku agak2 dlm kul 4 ke 5 pagi cam tu lah...

5 comments:

nifalnin... said...

amboi kak lang.. btul2 punye 20 thn nih.. sebabnye, bertahun jugak la nak siap citer... hiks.....

BigMouth said...

hahahah... berdarah telinga alang

ceera said...

update jugak

BigMouth said...

Atam...

jieja sophilliea said...

salam,kak lang sy knl kak mona tu...