Wednesday, June 8, 2011

Hari Keluarga Melaka Part 2

Org dapur, gini lah keadaan nyer...
Tak semenggah jer rupenyer..
Pagi2 dah bgn dah.... nak tolong masak..
Aku ni, tolong jer.. mane lah reti nak jd ketua masak!!

Kalau aku jd tukang masak, mane smpt nak amik gmbr bagai kan..

Lepas dah siap masak, hantar ke rumah oteh..
Sera yg kepenatan lepas sibuk sana sini..Masak..
Sera ni makcik Kantin kat Kuantan..
Kalau dier masak Nasi Lemak.... peeehhhhhh.tak ingat wa ckp lu...



Ni rumah oteh hubby aku..
Dorang hantar makanan sumer tu kat rumah ni lah.. sbb marhaban dan doa selamat akan di adakan di sini...

Sempat lagi...
Sera, ko boleh tak senyum sikit mase amik gmbr..
Kalau ko tak senyum, nmpk sgt aku cam over tau!!
Kakak Fisha... ajar mama tau!!

Dorang doa kat dlm rumah.. makan adalah di luar rumah..
Ni sumer anak2 buah aku yg sgt rajin dan best dan super bestlah..
Dorang ni, kalau ade kenduri bagai.. rajin jer tolong masak kat dapar..
Tak payah lah kiter terjerit2 pggl dorang turun tolong masak..
Dan dorang ni sumer nyer pandai masak...
Calon2 menantu pilihan ni....

Kamarina.... Anak Raiz/Harz yg ke tiga... wahhh.. ade ke empat ke?? lalalalala

Lepas org kg dah makan, baru lah kita makan..
Biasalah org dapur...huhuhuhuhu

Tp makanan hari tu mmg best giler...
Terpaksa lah aku pilih yg terbaik antara yg terbaik..
Tu pun sib baik pinggan ni kecik.. kalau besar, lebih byk lah aku letak!!

Memang penat, panas.. lepas ni, balik umah kejap.. lepak kejap.. mlm karang nak wat Hari Keluarga..

2 comments:

L@dykiki said...

nyesal singgah.. ada makanan rupanya.. biking lapar perut jer alanggggggg :P

BigMouth said...

hahahaha.. ko ni kiki. Bila nak dtg sini??