Friday, October 23, 2009

mak/atam dtg umah

Sampai rumah jer...baru jer bukak pagar, tel berdering..
Aku ingat kan mak aku dah nak smpi, sekali tgk atam yg call.

Atam: Alang kat ner?
Aku: Baru jer sampai rumah.
Atam: Alang dari mane?
Aku: Dari rumah mak. tp mak tak de rumah..
Atam: Terkejut atam dengar alang gi umah mak!
Aku: Lebih lah tu....
ketawa harus di susuli.....
Atam: Atam ade kat S.Alam ni, nak singgah rumah alang kejap.
Aku: Eeeee...datang lah, tp nape sekejap je...?
Atam: pas ni nak gi umah sedara ciput pulak!
Aku: Ye lah... nape snggah kejp, tak boleh lame sikit ke??
Atam: eeeee..jgn byk tanyelah....
Aku: yelah2!!

Hei pempuan ni, garang tul lah...

Terus jer singgah kedai kejap beli mee/keaw teaw ..
Sape suruh dorang datang mengejut kan..
Amik ko, aku bagi korang makan yg goreng2 jer.... sian...
Kalau ckp awak, leh lah awat BBQ ala kecil2an...

Sib baik ade ajoi yg mmg rajin tolong aku kat dapur memasak!!
Thanks ajoi!!

Tak lame pas tu....Atam pun dtg...

Die bwk minah serawak ni sekali...
Kiki lalalalala...
Auuu....larikkkksss... nnt kiki marah pulak!!
tak lah... kiki ni ok...
comel jer dier...
so cute!!

Aku sibuk kat dapur...
Mase ni dorang amik gambar gedik2 kat luar rumah!!
Comel kan gambar ni...
Sib baik ade rumput aku tu... kalau tak, mesti ala2 kurang jer gambar ni....hahahaha

Ajai amik gambar ngan ciput ala2 budak baik jer...
Ciput amik gmbr pun tak leh tahan uols!!

Siap masak jer...aku dulu yg makan...
Hahahah...
Aku tgh makan, baru aku ajak dorang makn...
Kurang sopan kan aku!!
Tp tak per, family aku, aku tau lah tahap ke brutal dorang...

Mase ni atam baru perasan yg aku beli laptop baru...
Aku ckp, bukan aku yg beli lah.... hubby aku yg hadiah kan...

Lah...ye ke abg lang.... Best nyer abg lah...
Ape lagi, kembang2 lah hubby ku...
Hahahaha...

Tak lame pas tu, mak pun sampai..

Mak dtg ngan ode/ieda...

Kiki ngan akim....

Tgk lah brother2 kita yg kat blkg tu... kelakar lah korang ni...
sempat lagi nak nyelit mase org amik gmbr!!

Angah pun ade hari tu... Die dtg sbb nak jumpe ngan mak aku...

Opps!! ni kali ke brp aku makan eeee!!!
Aduh!! gemuk lah aku!!!

Sian lah ko ni...k.ira tgk!! hmmmmmm....

Tak lame pas tu, dorang pun nak balik dah...
Aku amik gambar dulu lah ngan minah comel ni....
Kiki, mmg sweet jer org nyer....
Atam pun sweet gak!!
Harus puji dua2!! nnt ade yg muncung pulak!! hahaha...

1 comment:

[ LADYKiKi] said...

kita pun suka jumpa akak.alang.. n abg alang..sporting sgt.. =)

kim slm kat ayinnnn gedikkk