Saturday, April 4, 2009

Ribut oh Ribut!!

Hari Kamis lepas..tmpat korang hujan tak!! Alah... dlm kul 4 lebih cam tu...
Kejadian ni, minggu lepas... seperri biasalah .... aku update adalah lambat!!!

Hujan sangat lebat...
Angin pun berpusing2!!
Aku tengok, pokok kat luar tu, goyang sana sini, ade yg cam nak cium tanah pun ade..
Budak2 kat office dah mule risau, taku pokok tmbang..
Ye lah kan, ade yg parking bwh pokok!!

Biasanye..kalau hujan cam ni, system kat office aku mesti hang...tak leh nak wat keje.. Tu lah yg tgk kat luar tu...
Sekali member aku si Rita tu...cam menggelabah semacam... Kelangkabut jer dier..
Pas tu dier jerit...
POKOK TUMBANG!!!!! Kete aku!!!!!!!!!!!!!!!!!! smbil berlari keluar!!

Mmg dasyat !!! Ade 2 pokok tmbang!!
Pokok yg tumbang tu, mmg bapak nyer besar!!

Pokok ni, dah byk kali kita sembang kalau makan kat kantin...
" pokok ni dah besar lah...bile lah HR nak panggil org potong!! Tak kan nak tggu tmbang baru nak potong" Haaaa.. kire2 cam tu lah ayat nyer....

Ha....skrg sudah terjadi.... HR aku tak berani nak turun padang... dier langusng tak jengok2 keadaan kat luar, tapi mungkin dier ngintai dari dalam lah ko!! hahahah...
Kalau aku jadi dier... harus aku nyorok jugak!!
Kalau tak...harus, kene jwp soalan yg bertubi2!!!

Tis is view dari depan... kat belakang kete ni... adelah penuh ngan kete lain tau!!!

Antara kete yg bernasib baik!!!
Parking kete kat offoce aku ni ade cam 2 lane lah... satu mengadap kat sana, satu lagi kat sini...
Sape2 yg parking kat sini, kire selamat lah... cume kene kat pucuk2 pokok jer....


Tp yg lebih penting, kete kakak aku selamat!! Alhamdulillah!!!

Haidi tgh tgk nasib kete yg di sblh sane!!


Yg baju putih ni, Li Tak... Kete hitam tu, kete dier lah...
See, dier sgt positif... kete dier kene pun, masih leh senyum2 lagi!!!

Tak lame pas tu, abg bomba pun smpi!!

Dorang ckp, bukan tmpt kita org jer yg ade pokok tmbang... tp ade byk tmpat lagi...
Kat batu tga pun ade pokok tmbg...
Ahhhh!!! Tmpt laluan aku nak balik umah tu...
Aku yg pade mulenyer nak balik awal.... terpaksa tukar haluan... sbb, kalau balik awal pun, tak ade gune nyer!!!
Ramai yg menonton!!!
Abg bomba....sedang potong pokok!!

ni lah pokok yg tumbag tu...............
Antara kete yg teruk...
Tapi so far, kete ni lah yg paling teruk...
Kete ni kepunyaan saleman dept aku, name nyer Wong
Slps dah cam clear sikit, aru lah doerng ni boleh balik...
Kalau tak cam ner nak balik kan...
Pokok di sana sini!!
Tapi, sib baik lah company aku ni ade forklift...
tu lah yg lebih menyenang kan keje abg bomba kite...

Time kasih pade.. sape eee.. aku tetiba lak terlupa name mamat ni...
Mamat ni, kalau mase keje, jarang senyum...
Aku cam seram gak ngan dier..
Tp, mase aku nak amik gmbr dier...terus jer dier senyum...
Ahhhhhhh.... lega aku... aku takut gak mase tu.... Ye lah, mane lah tau kan... tetibe dier turun, marah aku amik gmbr dier!!
Kalau senyum kan manis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kerje2 sedang di jalan kan....
Aku adelah penonton aka wartawan tak bertauliah!!!

Selesai sudah!!! Time kasih man!!!
Habis jer keje...sumer org bertepuk tangan, tanda perhargaan!!! hahahaha.... skema disitu!!!

Kesian aku tgk kete Wong...
Teruk beb!!
Mane tak nyer, btg yg paling besar hempap uols!!!

Blkg jer teruk, depan masih tip top lagi...

Anyway, alhamdulillah, sumer nyer berjalan lancar... tak de kemalangan jiwa berlaku!!
Sumer yg berlaku ade hikmah nyer!!!

11 comments:

mamma mia! said...

woh dasyat btol ni!!

Zaleha Ismail said...

Ira... dahsyatnya.... Alhamdullilah tak ada kemalangan jiwa.... Dibuatnya masa pokok tumbang tu ada org dalam kereta.... Nauzubillah....

atty's said...

DAHSYATNYA ALANG..CAMNE NGN KETE YG RUSAK..DPT CLAIM INSURANCE KE CO BAYAU KAN KOS REPAIRNYA

lea said...

teruk giler keadaan selepasnya..
huhu

PuteriSatu said...

lama tak jengok blog alang..

uiks...semalam ujan ribut ke...? aik...kat ampang elok je lak panasnye sampai ke malam...

bencana alam cam nilah mintak dijauhkan....kan alang...hish...

neezareef said...

ayoyo
pkok beso pn leh tebongkar tanah

Ceera said...

dasatnyeeeeeeeeeeee

nasib baik opis atam ada basement, hehehe

Mama Shahmi said...

ei..menakutkan..

rillys said...

erk! adeh...ngeri tgk

:: p R i n c E s S _ N :: said...

aduh..tluke tgk kete kne hempap...

sepet a.k.a zack_u said...

oit...next week la baru stat..
alang semngt nyeeeee...