Monday, April 27, 2009

Aktiviti petang bersame anak2!!!

Skrg ni, aktiviti petang aku dan anak2 adalah main badminton di depan halaman!!!
See, aku adalah pengadil!!
Kali ini adalah perlawanan antara ajai dan ajoi!!!

Aku adalah pengadil..........
Pengadil harus lah tinggi dari pemain kan!!! hahahahahaha
Jadi di atas kebijaksanaan aku... aku duduk adalah di atas tangga!!!

Ajai, nampaknyer bersungguh2 nak berentap ngan abang nyer!!
Ajoi... ko ni main tak de gaye lah....
Gaye lah sikit!! mama nak amik gmbr lah!!!
Dan keputusn nyer... ajai adalah pemenang nyer!!
Yeah!!! Ajai menang!!
Ajai ni, abg dier sajer jer bg menang, kalau dier tak menang... huh!! malas abg dier nak layan... Nnt mcm2!!! angin lah... org main tak betul lah..korang sumer tak paham lah... hiksss!!
Larikkkkkkkkkkkkkkssss
Nnt ajai marah pulak aku tulis ni....................
Ni rahsia kan jai!!!!!!!!!
Wlw pun ade bola baru....dorang ttp nak pakai bola ni..............
Kasi close up sikitlah............
Bukan nyer ape.. banyak angin da...
Kalau pakai yg kurang bulu ni....bola ni kire baleh pergilah...
Tp kalau pakai yg bulu nyer masih cantik...bola nyer asyik melayang entah kemana...
Time nak main badminton jer mesti byk angin kan... kalau tak, aku tgk pokok tu tak bergerak pun!!!!
See, rumput umah aku pun dah tak sekata dah... hari2 kene lanyak ngan anak2 aku!!!
ade yg cam nak kuning dah tu.............. hiks!!!
Tak pe, pas ni kita siram eeee... bg dier grow balik!!!!
Yg paling kelakar,jaring badminton ni...
Korang layan lah...aku malas nak citer!!!
Anyway, best lah lepak petang2 ni kan......................

10 comments:

arnirina said...

bestnyer main badminton kat laman umah!

aRe_uDear said...

huhuu.. ptg semalam pun men badminton ngn Hubby.. tapi dedua x menang wakakakaaa... semputt..

Ceera said...

lawa nye rumput kaklang...

ni nak suh ciput tengok nie...

[z@ck] said...

BM,
beli la jaring baru kat anak2..
kesian aiih tgk..
huuu

:: p R i n c E s S _ N :: said...

comel gilerr akak gn anak2....jd pengadil tu x tahan...

~Ifa~ said...

sonoknya main badminton di halaman rmh.selain main badminton.leh wat mcm2 lg kan kt ctu.

salam perkenalan

rillys said...

bestnya main badminton kat situ jer...

Rinna said...

Wah bestnya..dpt main ngan anak-anak di halaman umah..siap jadi pangadil lagik...

*ayu* said...

bestnya riadah camni..

ArPeGGiOS said...

syoknya kan santai kat umah sendiri pepetang