Tuesday, July 6, 2010

Pelawaan yg agak mengejut!! huh!!!

Hari Khamis lepas ...dlm kul 12.30pm cam tu...

Tetibe jer... K.su bersuara...

Pengumuman2!!!!
Hari ni Mr.Lim nak belanja makan kat Secret Resepi!!!

Tapi tak de sambutan pun dari department aku!!
Smpi k.su kene ulang banyak kali lah tanye... korang nak ikut tak?
Siape yg jadi ikut?
Berape org nak ikut ni...
Sbnr nyer kita sumer pelik, apahal lak Mr.Lim nak banje makan nak ni..
Tetibe jer...
Knp nal belanja tak bg tau smlm ke, atau awal2 bg tau ke?

Tp, knp nak tanyer sumer soalan tu kan... tak kan org nak belanje pun kita nak pikir banyak kan..
Patut ke berpikir buruk setiap kali org nak belanje makan..
Hmmm..
Kengkadang aku terpikir... bukan senang nak jadi boss..
Boss belanje, dorang pikir lain..
Boss tak belanje dorang ckp boss kedekut!! hmmmm
Lantak dorang lah...

Aku wlw pun malas nak join, tp aku pergi jugak lah...
Nnt ape pulak boss ckp kan...
Serbe salah aku ni....

Kita org gi makan kat Subang Parate ..
Aku paling malas makan kat SR ni bukan nyer ape...
Servicenyer bapak lembab!!
Buat hati aku panas beb!!!


SR ni tak de ISO system ke...
Kenape lah service korang kat mane2 pun lembab!!
Kalau ramai org, kita paham lah kan, knp lembat...tak tak de org pun lembab gak!!

Nak kene angkat tangan 4 ke 5 kali, baru dtg satu....
Hmmm...GERAM!!

Yg ni bos aku Mr.Lim order..
Ni ialah ikan tau...
Tp tak masak uols!!
Haduh!!! kenape lah...
Mcm yg korang tau kan...makanan kat SR ni kan mahal2!! Tp knp boleh tak masak!!!
Lagi2 ikan pulak tu... ikan kan cepat jer masak... lain lah kalau daging ke.... Aduh!! Tertekan aku!!
Sib baik aku nyer ok...
Terus jer aku makan dgn aman...
Tp sup aku, dah mintak bill baru dapat sup nyer..
Pas tu bile kita org nak cancel dier ckp, sup tgh masak!!
wat the hell lah....

K.su order yg ni... tak tau lah aku ape tajuk makanan ni...
Korang tengok lah asparagus tu..
Colour already change to yellow beb!! mcm ni boleh bagi org makan ke?????

Haduh!! mmg tak leh bla.....
Kalau harge nyer 4 ke 5 hinggit... tak pe lah gak!!

Boss aku Mr.Lim tak leh tahan!! Kalau aku tak pe lagi..sbb bukan aku yg kuar kan duit kan...

Mr.Lim aku terus panggil manager dier...
Complain pasak ikan tak masak, sayou yg dah kuning pun masih nak bagi org makan, service lmbt lah....
Tp manager tu cool yer... rupe2nyer dier bukan nyer manager..tp supervisor jer..

Disbb kan boss aku td complain, supervisor td ckp,
Okie, sbb kita ade wat salah...jd kita bagi 1 cawan minuman percume dengan muke yg happy giler...

Pas tu boss aku malas nak ckp banyak... terus kuar kan kad kredit dan bayar...
Nak tggu bill smpi pun ambil mase dlm 10 mnt cam tu baru dapat...

Hadduuuhhhh.... Pening aku tengok service dorang lah...
Tolong lah....

1 comment:

Cik Wanie said...

ish kak lang,
wanie tgk pun x berselera,
mcm mana diorg buat keje tue,
adoilah,
dahlah mknan kat situ mahal2 belaka,
huk huk huk....

ish x bole jadik nie,
kalau wanie berada kat situ,
wanie akn mintak yg baru,
sbb kita pelanggan ada hak,
hurm...