Wednesday, July 7, 2010

Anak yg di tinggal kan.....

Tajuk tak leh bla.... Ni sumer hubby aku yg suruh... korang salah kan dier tau!!! heheheh

Kalau dah bace blog kak Jemah, mesti korang tau kan...
Jemah kan mintak tolong aku jage anak2 nyer...

Jadi Hari Ahad tu aku mintak tolong kat anak2 kemas rumah...


tengok lah ajai... tau mak andak nyer nak dtg, aku suruh jer..laju jer dier tolong aku sapu rumah...
tmbh2 pulak aku puji dier comel... lg lah cepat dier tolong aku!!!

Ajoi ngan ayin lak basuh kasut sekolah....
Ayin tu..main jer lebih nyer...
Suruh basuh kasut, terjerit sane, terjerit sini!! Haduh...pempuan ni...


Dlm kul 1 ke 2, jemah smpi..
Aku dengar suara cica bagi salam...

Assalamualaikum M.Lang...
Kakak dah sampi ni M.Lang...
hehehehe..comel betul lah cica ni..

Aku pun jwp... Mualaikumsalam... Anak m.lang dah smpi ke...
Masuk lah..

Cica aku tak de masalh... sbb dier mmg minat dgn aku...hahaha..ayat tak leh lah kan...
Tp annoi ni, kalau mama dier ade, melekat jer kat mama dier...

Smpi lah jemah pergi baru lah dier nak ngan aku...
Jemah pergi jer...aku ape lg...
Mengambil peluang yg ade lah...

aku tengok mata annoi mcm ngantuk jer...
Tengok susu dah sejuk..
Ahh.. kalau dah sejuk, mesti dorang tak de selera nak minum kan..
Jadi aku adalah nak buat susu annoi..
hehehe.. dah lame tak wat susu ni...
sib baik ajai bagi resepi!!
Ma.. m.andak ckp td, kalau nak buat susu, susu 4 sudu, air kat no 8...

Annoi cam tak nak minum memula...tp aku sumbat2kan jugak..\
akhir nyer dier kalah ngan m.lang dier..
dier minum jugak...

pas tu aku goyang2.... tak lame pas tu.....
annoi pun tidur.... aku kalau pegang baby mmg mcm buaian... do goyang jer all the time.. Tu yg annoi boleh tidur tu.....


Yes!!! lepas ni aku nak mandi!!!!

tengok...m lene giler annoi tidur....
zzzzzz... tidur yer annoi...mimpikan m.lang yer.....


lame gak annoi tidur...
Annoi bangun dari tidur sbb kakak cica bersuara kuat!!!
hahahaha...

Petang cam tu.... Jom kite gi taman...
Mase nak jalan gi taman ni, cica kemain becok mulut dier...

C: kat rumah kakak pun ade taman jugak..
A: y eke... best lah kan..
C: taman kat rumah kakak dekat jer..
A: senang lah cica nak main buai kan...
C: ah ah..kakak suke pergi taman...

pas tu bile dier nmpak taman tu..langsung dah tak ingat aku..
terus jer dier jerit2 happy dan terus main gelongsor...
hessss..budak kecik ni....
mase ni tengah main gelongsor...
cica peluk annoi dan terus gelongsor..
terjerit2 annoi suke!!

main buai. mulut cica kemain bising lagi..
mcm pengawas sekolah..

annoi ni nmpk jer pendiam tau.. tp dier boleh halang kakak ni nak main gelongsor..
kakak ni nak main pun kene elak dari dier...

Comelnyer annoi...
lg besar bertambah comel!!

pandai tau dier main bende ni...
Bile cam happy jer dier goyang2 lah bende ni... laju pulak tu smbil mulut der terjerit2!!


Sib ayin ade... rajin dier layan si cica..... Ayin kan kakak!!! lalalalalala


Mase kat taman ni, ajai adalah mafia... Die asyik menyakat si cica tu... Die ckp die geram ngan cica. Dia ckp cica lorat!!! hahahahahaha

Dlm stgh jam jer lepak kat taman, pas tu tik tik tik...hujan... ape lagi... jom balik!! Karang demam pulak anak si Jemah ni.... Anak Jemah, mesti lembik cam mama dier kan...hahahaha ( oppp!! korang rase jemah bace tak!!! Larikkkkssss)

Balik jer..terus mandikan si annoi... mane tak, basah montot dier masa main gelongsor...

Mase nak mandi kan annoi ni... kakak cica pun sibuk jugak nak mandi... mase tu lah si cica tu nak kencing lah....

Aku :sekejap lah kakak... lepas ni kakaklah mandi.. m.lang tgh mandikan adik ni.....
Cica: M.Lang ni, asyik dukung adik jer.... adik dah tau jalan lah m.lang.... (heehhehe..cica adalah cemburu)

Lepas bagi annoi minum susu lagi.... comel giler kan minah ni....


bukan nyer minum byk minah ni... tgk tu..... ade lagi!!
Annor dah start berkemas....
Ini mmg kegemaran nyer... Jemah yg ckp....
Iyah.... mari kita mula kan.................
Aku simpan baju dlm bag..dier kuar kan balik... lelame... lantak lah ko!!! hahahah
Lg satu yg aku pening mase nak cari baju annoi ialah...semua baju adalah pink!! Smpi aku tersalah pakai kan baju kakak untuk annoi!!


Yah.... pas tu, si annoi ni mmg suke kat area ni....
pas tu main cak cak kat tangga!!

Aku adalah pengawal peribadi nyer...


Annoi sudah nak start mengacau kakak2 nyer main game!!!
Reti ke cica main game tu... hehehe..lawak lah korang!!!
Tak lame pas tu mama dorang pun balik... Si annoi yg tadi nyer gadis yg lemah lembut telah menjadi mafia!!! hehehe...dier terus jerit sekuat hati tande protess!! Pas tu bile mama dier dokong jer... terus dier pukul2 belakang mama dier...

Ehh... mcm panjang jer n3 ni kan...

Lantak lah kan............................. anak aku datang umah aku, mesti n3nyer panjang...

Skrg anak aku adalah 5!!! 2 lelaki, 5 pempuan!! Boleh !!!!! nangis Jemah!!!

5 comments:

viruspadu said...

woi woi agak2 sikit hahahaha

anak 5 konon hahaha

si nisa ni asik ajak g umah kaklang je ni. cisss

Yatie said...

alahai cutenye isap puting tuh

Hariq-Sha said...

cutenya annoi and cica~~~~

Tijah said...

hep heppp. anak jemah menantu aku tu...

MasLieNa said...

hi