Monday, September 8, 2008

Rombongan ke rumah baru n buka posa di S.Alam

Hari Ahad ni....... ade ape2 plan ke syg!! Tak de pun..... Tak tau nak gi mane la.....
Ajak anak tgk umah nak....
OK...

Ape lagi, aku pun terus jerit!!! Tapi tak lah teruk cam Atam jerit... Atam kalau dah jerit, tak ingat!!

Ajoi, Ajai, Ayin, cepat siap... kita g S.Alam.....







Ajoi n Ajai, happy jer..
Ajai, siap pegang kunci u, tak sabar2 nak buka pintu umah baru.....

Nampak tak rambut ayin... mase ni Ayin ngah merajuk, tak dapat duduk tengah...

Ajoi ngan adik pun tak nak mengalah... Tertekan gue...




OTW ....



















Hubby ku lah drive... tak kan lah aku,
aku gedik2 je duk sblh...... dasar pemalas...
eh kan pemalas, tapi manje..... heheheh, aku pun nak lantik diri sendiri gak...















Aja tgh buka pintu rumah....
tercarik2 mane satu kunci nyer ma...
Carik lah... mama pun tak tau...
Yg kunci due tu... abag dier cakap....

Ajoi ngan Ayin, cam nak terkam je pintu tu....
Garang ooooooo...










Haaaa..... Andak, ko yg nak tgk sangat kan...
Tak besar cam umah ko...
Ajai ngan Abglang, kat dapur....

















Ayin, bilik tu Mak Su dah cop!!!
Eh, mama ni, mane boleh...
Mak su tidur ngan ayin lah....

Abglang terus memasang impian dier nak membesarkan dapur memandang adik ipar kesanyangan (dilantik oleh zack u sendiri tu...) nak tggl kat bilik tu...













Yg ni ruang tamu... Andak, alang ingat nak hias ala moden la... Ko ade contoh tak?

Alang tak pandai aturlah...
Ko kan ade kawan yg bijak mengatur perabut!!
mintak2lah pandangan dier eeeee...

Rumah kosong, bila ckp jer bergeme...
Ajoi ngan ayin, asyik terjerit2 main kejar2...
Aduh, pening aku... aku buat muka garang pun, diaorg buat tak tau je... GERAM aku!!!

Sib baik, ajai baik...............Keep it up!!!



Ni bhgn atas, family area... kecik jer...
Zack u cakap, alang jgn letak sofa, tp beli bantak yg comel2 tu... just susun kat lantai.. lg cantik alang.
Pas tu kat tepi ni letak meja...

Cam ner ni ana... alang blur lah.....

Kita org tak test baring dah...
ok gah, kene angin sepoi2, tentu layan.............











Hai gambar tangga, pun u nak tunjuk ke? Abg lang cakap ler..

Eh mestilah... cantaik ape tangga ni... heheheh















Gambar dapur lagi.....................

Ayin cakap, ape ni mama, kat umah contoh tu, cantik jer sinki nyer...... Nape sinki ni burukssssssssssssssssss....

Dlm ati aku ckp.... budak2, susah nak paham... peank aku explain... die tak paham gak... Tu rumah contoh je nak!!!!
kita kene lah wat sendiri...











Ni pun ruang tamu...
Banyak tul cermin kat umah ni...
Banyak lah langsir kene tempah....
$$$$$$$$$.................melayang.....















Dah kul 6lah syg, kita gi beli makanan nak.....
Kita beli mknan, pas balik umah cheras lah eeeee...
Aku cam tak setuju jer... Alah, u call rais, die ade kat umah tak?
Tak pe, jom kita lalu umah die..

Aku: Tak de keta pun syg.... dier balik umah mak mentua kot...Tapi baju ade jemur kat luar. Mesti reza ade... cuba u call dier...
Hubby: OK.... Trutttttttt.... Angah, ko kt ner?
Reza: kat umah lah...
Hubby: Ko sorang ke, ade orng teman...
Reza: sorang je lah...

Hubby: Syg, cam ner, nak buka kat ner?
Aku: Kita makan kat umah dier je lah...
Ajai: Abah, kita makan kat umah unckle rais je lah... sian uncle angah kesunyian....
Hubby: Ye jugak... ok..
Hubby: trutt, truttt, Angah, jom, kita gi carik makan.
Reza: ok, jom! Tggu sy siap dulu..

Tggu, 10 mnt......

Angah pun kuar... Bang, sib baik abang call, kalau tak, sy sahur balik!!
Skema tul lah mamat ne... tu lah org suruh pikat anak dara sebelah umah, tak nak!!!

Hubby: Nak gi mane ni gah, beli makan...
Reza: kita gi sek 19....




Param (ayat yg di ajar oleh zack u) kat Sek 19...
ok gak, makanan dier....
Tapi harga nyer kalau nak dibanding ngan Param Pandah Indah, i pilih Pandan Indah....

View ajoi dari belakang...












Ajai, nampak apam balik jer terus singgah..
Mama, ajai nak...
Ok, orderlah kat abg tu...

Zack u, abg apam balik tu, nampak ok gak kan...hik hik hik















OK, dah siap beli juadah buka puasa, jom kita balik umah angah reza...

Tapi on the way, nak balik, tu, abglang nak tmbah BoM!!
aku ckp tak yah lah.. dah byk dah ni...
tapi aku tgk abglang cam teringin sgt nak makan, so singgah beli gak 2 keping...











Haaaa, ajoi lak cop makan kat atas sofa, sib baik ade surat kabar utk lapik, kalo tak, marah tuan rumah eeeee

Yang kat lantai tu plk, tmpt ajai...
Dalam plastik merah tu, apam balik, die tak nak kongsi ngan sesiapa pun... Tamak oooooo!!

Ajai, mama nak satu, apam balik boleh tak?
Amik lah....










Ayin, sabar lah...
Ayin, tgh download kesabaran dier...
dah tak sabar nak buka puasa...

Die dah cop meja kecik tu...
sib baik tak berebut2 ngan abg2 dier, kalau tak tertekan gue!











Biasalah, buka kat umah org bujang, bungkus je lah gamak nyer...
Tak do yer nak masak2...
Aku makan nasik goreng ayam,
Ajai makan ayam percik, apam balik,nasi merah ayam goreng... berselera tul anak aku ni, badan kecik yo...









Hehehe, ajai panggil mamat ni, jejaka kesunyian..
Reza ngan my hubby...
Apa lagi, pas kenyang, nak berasap lah pulak...











Dah kenyang, aku ikut perangai buruk atam... telentang tgk movie...
Terpakse layan TV, sbb rais lupa nak bayar astro..huhuhu

Tapi,aku elok dari Atam, aku telentang atas sofa, kan nyer lantai...

Sbb tu lah perut aku pun muncit!!! ( curik ayat atam)











Layan citer Hellboy!!
Paling kelakar...die nye senikata, campur melayu ngan org putih...

Kita org kan nyer tgk sgt citer nyer, tp, sibuk teliti senikata dier....







Kul 9pm cam tu, kita org chow... pas ni nak gi Tesco lak!! Nak beli conflake lagi utk Ayin Sahur.

3 comments:

Ceera said...

oi oi oi.. perangai buruk atammmmmmmm.. itu keturunan ok..

oo, zack u nye blik ada.. atamnye blik mana???? asik2 zackU, huhu~

abang kesunyian tu ensem la.. takde gf lagi ke??? hohoh

kaklang, boleh tak susun kasik elok skit entry nie.. sakit mana haku..

akuhensem said...

Hait!! ko pun nak bilik... Ko kan dah kawin dah... mane muat, bilik kecik....

Kalau ko ade kawan yg kesunyian,boleh lah temankan abg kesunyian tu...

tu lah, alang dah try susun, tapi tak jadi gak cam ko susun.. Ape lagi, nnt ko ajarlah...

sepet a.k.a zack_u said...

oit2...
2 kite nye bilik la...
mne ley bg org laen...huhu!!

abg kt param 2 cm maco ke kaklang??
kite xnmpk pon maco dia..
huhuhu....

btolla susun bantal kecik2...
bru la nampak luas je..
wuwuwu...