Thursday, September 11, 2008

Hari Bengang

Hari ni hari ke dua ajoi menghadapi peperiksaan UPSR. Match n ??? tak ingat lah pulak...

Abah cepat aaaaa sikit, ajoi kene gi cepat ni, sblm kul 7...... Aku pun kelang kabutlah.. Biasalah, pagi2, aku mesti cam tu.... Bangun pagi kul 4, pas tu masak... Dah siap masak, aku rilex sekejap dlam 10 mnt sbb nak tggu smpi kul 5.1omnt, br aku kejut anak2 n abah dorang...Kan lebih afdal kalau kita lewat kan sahur....Kalau ikut hadis, aku ni tergolong dlm golongan org2 yg baik!! heheheh, puji diri sndiri nampak... pas tu sidai kain, pas tu gosok baju dlm beberape helai, smpi kul 6.20 aku kene stop gosok baju sbb nak mandi... pas tu gerak Ajoi, sementara ajoi mandi, aku sembahyang subuh, pas tu gerak ajai, abah dan last sekali Ayin...... Disbbkan kelang kabut, kitaorg pun bergegas lah kuar dan antar anak2 g sekolah.....
Dah antar ajoi jer...tetiba......

Hubby: Alamakkkkkkkk!!! Mama, i lupa bwk handphonelah......
Aku: Lah u ni..... tak kan tu pun u lupa.....
Hubby: Boleh ke i balik umah, amik handphone
Aku: Ye laaaaaaaa( tapi tak ikhlas) BENganGGGGGGG!!!!

Tengok!!!! Nampak tak wajah bengang aku!!! Tu pun aku dah control lah...sbb nak masuk blog.. kalau tak, wajah aku lagi bengis... Adik beradik aku tahu lah cam ner muka bengis aku....MENGERIKAN!!!!!! Tak de manis nye pun....masam semasam2nye..aku sendiri pun takut na tengok!!!!!

Haaaaa, tu dia, hubby aku cepat2, g amik h/phone dier... Dier paham wife die tgh marah tu.....

Tengoh tu, cepat kan... Rupa2nya, laptop pun, dier lupa nak bwk!! Patutlah ade hikmah nye die lupa bwk h/phone..... Cepat Syg!!!!

Tapi...........................marah aku kejap jer.... pas tu aku dah ok!!! Tgk dah manis balik muka aku kan...Siap posing lg smbil tggu hubby kunci gate!!

Hubby aku ialah idola aku, kalau bab2 bwk kete ni.... Die sgt handal mencari dan boleh baca, jln mane yg tak jam... Tengok....kul 8.04 mnt dah smpai kan...pdhal, tadi dah balik umah dulu. HEBAT2!!!!!
Atam, ciput handal cam bang lang ke?
Andak??????
Zack-u...., nak kene tanye ke???
Akak jgn tanyelah, die bwk kete pun dah mengalahkan JANTAN!!!
Kiki, Ahhhh, si kemal tu, harapkan bunyi engine je kuat, bwk keta, mmg HEBAT gak!!! heheheh
Anyway, smpatlah aku update blog. Yahooooooo.....(hobi baru aku)dah berjangkit ngan adik2ku.

See....so kemas kan meja aku, ni lah tempat aku duduk lebih dari 8jam sehari. Nampak tak, frame hijau tu, haaa tu, Ajai yang hadiah kat aku mase MOTHER day....tantik kan...

Lagi....Tengok, tersusun kan....Gua cakap lu, gua talak tipu punya!!! u can see all the keychain hanging........very nice kan....
Keychain tu, sumernye org bagi. Diaorg kalau g outstation, balik je, mesti ade ole2 tuk aku. Dari customer pun ade. Thankxs.....lain kali bg lah lagi... I like!!!
Andak, see, alang dah tak cam dulu lagi...alang dah upgred kan diri alang!! Silalah KAGUM!!

Opp!!! ape lak ni, dah bersepah balik....heheheh, gmbr kat atas tu, mase lum start keje.Bila dah start je, kelang kabut baliklah meja aku..
Mane tak nyer...
Boss nak report within 1 hour.
Tel tak benti2 ringing... customer call, tak kan tak jwp!!
Yng fax quotation, customer asyik call, when u can reply the quotation?. Urgent ye zahirah...
Yng sent inquiry by email pun nak jwp gak...kalau tak asyik send reminder.
Yng walk in customer pun samer gak, mase aku tgh busy tu lah, bertubi2lak dorang datang!!
Ahhhh!!! Tapi sumer tu, aku handle dgn cool jer... Mmg aku sorang yg PENYABAR!!! sila KAGUM lagi eeee....

Ni waktu lunch!!! Waktu posa2 cam ni, member2 aku mengambil kesempatan to Qada balik waktu tidur dorang sbb kene makan sahur pagi tadi....

Lagi...... ni ape ke hal nyer.. mamat thailand...Tak kan nak ganti tidur gak!!! Ni mesti ade kesssss!!!huhuhu

Lagi, yang kat belakang tu, k.Su, tgh tidur gak....
Aku jer tak tidur sbb nak update blog.

Aku kat workshop, tgh tanye supervisor ttg engine VT8.... Abg amir, ctrl hensem nampak!!

Dah terlanjur g w/shop, aku pun snap, gmbr akak!!This is my sister. Die keje kt bhgn w/shop.Die ni besar pangkat nyer. Bawah sikit jer dari Director!!! heheheh

Bulan pose ni, aku lgsung tak stay... sharp2 kul 4.30, aku mesti balik nyer... sbb nak amik anak2 balik sekolah.. Bapak aku busy, nak kene jage kedai...Itu pun dah lmbat sikit kan...Hampeh!!!
Sila jangan gelak kan jam punch card aku yg dah vateran....

Tu,,ayin... Ah pompuan ni, gedik2lak nyorok belakang mama..
die ni malu, bila kenkawan2 die nampak die ngan mama dier..
nak tahu kenape, nnt kengkawan die tuduh mama die cantik....Huh!! Cemburulah tu...
Aku selalu pesan ngan dorang,ckp kat kengkawan korang, jgn lah suke tuduh2 mama....

Eh...Ayin, nak lwn mama nyer mulut lak... Mama mmg dah terkenal ngan bigmouth dikalangan adik beradik mama... Tak kan ko nak ikut jejak mama lak.. Dah tu, tutup molot tu!!

Angah tengah nak senduk nasi......

Ayin terus jer terbangun dari tidur bile dengar suara angah yg garau!!! Tadi, penat aku kejut, die buat tak tau jer..

Nenal.....Happy jer muke die...
Bertambah kurus ko ni nenel, mak lang tengok... Nanti raye makan banyak2 sikit tau!!

Haaaa, ni lah cikgu aku, mlm tadi... Kalau kat umah jer, terus, tukar baju tidur. Berbeza sungguh pakaian nyer berbanding kalau die nak g keje.
sepatut nyer aku amik gambar sebelum dan selepas kan....baru boleh compare..
Sebelah atam tu, hubby ku... Syg, u nampak kurus lah........

Ni, Darwish,.....comel tul budak ni.... die asyik senyum jer... lebar lak senyumnyer.
Bila aku na snap gambar dier, senyum nye dah tak berape lebar lak...
DaRwish!!! CAK!!!! heheheh nak temankan mak lang belajar buat blog ke???

OK, dah kul 10 mlm ni.... abglang ckp, cikgu,kita smbg esok ye...

Bangun sumer...
Terima Kasih Cikgu!!
Selamat Malam Cikgu!!!!

5 comments:

sepet a.k.a zack_u said...

hahahaha..
xle b;a betol la kaklang ni...
lawak btol

Ceera said...

mak aiiiiiiiiiiii...

satu entry satu hari nye citer, tabik toink2 la kat kaklang...

erk???

tuduh mama cantik??????

bluwekkkkkkkkkk.. nyampah haku dengar..

Eh, ciput klau cam2, dia ikut highway terus, hoho..

eYaNacOMeY said...

mak aiiiii.. pjg tol entri kak lang nie..hehe..mcm2 cite..

p/s:: salam perkenalan..adik badik uolss ni kLako2 laa..beshh sume..hehe

Nem0 o0h Nem0 said...

giler kelako bc entry2 kt blog ni..

muka bengang pun ttp cntik kn?=p

viruspadu said...

tu la,

kalau andak jd cikgu kan, harussssss baik jer andak kn

ajar dgn penuh kesabaram di dada

lalalalala