Wednesday, September 17, 2008

Aku kayo!!! Rebet 12-9-2007

Hari ni, hubby aku gi renew roadtax kete wira lame aku... So maknenye, boleh collect rebet!!!Horey!!!
Hubby: Mama, hari ni balik kul brp?
Aku: nape, u ade plan ke?
Hubby: Nak gi collect rebetlah... Pejabat Pos ttp kul 5. Kalau u cepat, sempatlah kot!!
Aku: Eeeeee, ok lah. Nnt kul 4.30 sharp, i kuar office eeee.
Heheheh, aku kalau duit nyer pasal, sumer nye boleh.. wlupun tengah sibuk...just lupa kan..
Belum kul 4.30, aku dah kuar office. Dlm ati aku, ahhh, qada balik yg hari tu, aku balik lmbt, apelah salahnyer.... (sndri buat rull)
Ta da.... Dah smpi Pos Office, cepat giler kitaorg smpi!!! Dlm kul 4.45 cam tu lah... Kan aku dah ckp, my hubby is a good driver... Tak smpi bbrp mnt, nombor 2322 pun di panggil..
Korang tak tan tak tau, camner mesin tu panggil kan... Sila emegin eeee "2 3 2 2 counter 3"
pa lg, cepat2 aku gi kt counter 3...

Tak taulah, ni kakak, ke adik kan... penat aku senyem ngan dier, tak nak gak die senyem.. Penat agak nyer.... Dlm ati minah ni, mesti tgh ckp " Ahhh, customer ni, dah dekat kul 5 pun nak dtg collect duit gak... esok tak leh collect ke? Aku nak balik lah...." heheh, cam tul je kan... but, i dont care!!!!

Mama, pandanglah sini, nnt nak masuk blog kan... Hubby, aku skrg pun dah giler blog cam wife dier gak.... Penyakit merbahaya .....

Yahooooo!!! Dah dapat duit 625 jer. tapi ttp duitkah... Thanks lah pd kerajaan... Wlupun tak berape lumayan, aku ttp berterima kasih dan bersyukur...
Sila Bangga ngan Pejabat Pos kiter skrg ni, sgt cepat you, dorang keje, tak lah cam dulu kan...

Happy kan wajah aku, .. tapi sejap je... Bukan nyer ape, duit tu, tak panas kat tgn aku, dah habis... huhuhuhuhu
400 peruntuk utk sedekah duit raya... tapi ni pun tak cukup... nak kene top up lagi.
200 tu replace balik, duit bayar roadtax
25 balance tuk beli2 juadah berbuka puase.
Huh, ..... lu pikirlah sendiri......nangis!11
Tak nak attach, gmbr kecewa...sbb mesti tak cun..... cHOW!!

3 comments:

goooooood girl said...

Good good good......

BigMouth said...

heheeh, rezeki...

viruspadu said...

ye ye andak kaya

andak kaya

eh bukan ke tu alang nak kasik andak