Thursday, September 25, 2008

Dah dekat nak Raya dah nie.....

Dah dekat nak raya dah kan....

Bahang hari raya tu mmg dah terasa...

Tapi aku belum beli baju raya lagi....

So hari Sabtu ni, lepas kerja, aku akan bwk anak2 aku gi Shah Alam, tulk shopping hari raya...

Ayin, makan sahur dulu, nnt lepas makan, ayin boleh smbg tidur balik....Cam ni lah ayin ari2... die mesti smbg tidur kat meja makan, kengkadang tu, smpi siku dier pun termasuk dalam pinggan.. Tapi dah lame sikit, die ok... makan, pas tu smbg tidur.... Anak, cam ni lah....

Ajoi, kalau bgn sahur, lepas bgn jer, bukan nyer terus ke meja makan, tp terus smbg lending kt sofa lak.... kelakar kan.....


Ajoi, terpaksa layan mama dier nak amik gmbr die.... Ajoi, pissssssssssssssssssssssss....

Malam smlm, Atam sibuk tul nak pasang pelita...kitaorg ckp ngan dier, esok jer lah Tam... ni dah mlm, gelap nak carik pelita...

Zicq: Atam, esok jer lah pasang pelita...( zicq ni adik bongsu leleki aku)

Atam: Tak nak, atam nak hari jugak.. tak pe biar atam cirikkan pelita tu...

Atam: Ayin, cepat carik ngan atam...

Aku: Ko nak carik kat mane? Kat Bwh kolong lah...

Atam: Haaaaa, Darwish, carik kan lah.... ( sbb Darwih tu baby- kecik-senang msk bwh kolong) huh!! ade ke patut...

Ayin ngan Ayie, masuk bwh kolong, akhirnyer jumpa kat dlm periuk.....

Aku: Ayie, pergilah beli minyak gas.

Ayie: Minyak gas mahal tau dari myk diesel.

Aku: Tal pe, alang sponser....(see, bermurah hatinyer aku kan....) hehehe silalah kagum...

Ni cuma lakunan yg tak menjadi.... Tak pe, aku akan berusaha lagi... Arah, bila ko nak update blog ko.. lame alang tggu ni, asyik kt tahap Hari Merdeka jer....( sajer je nak kasik panas)

Haaa, minyak gas dah smpi.

Ayie: Ajoi, jgn isi myk penuh2. Isi suku jer. Minyak mahal.

Ajai: Ajoi, ko tau ke, suku tu byk mane??? (pasti ajoi tertekan kan...)

Gambar blur ni, di snap oleh Ajoi. Sile salah kan dier eeee yg tak cekap amik gmbr.!!! Ajoi, berusaha lah lagi....Anyway, mama letak gak lah gmbr ni tanda mama menghargai Ajoi. Tapi ok gak kan, nmpk lain dari biasa...

Atam yg over....

Seeeeee, dah pasang pelita... tantik kan, baru lah meriah!!! Rumah korang dah pasang pelita ke???

Ayin.... eeeee, seramlah... mama, dah teliti dah, sib baik tak de kawan2 m.andak,m.tam ngan m.su kt belakang ayin...

Atam... nampak keding jer kan....


Aku pun nak amik gmbr seram gak!!! Tp tak brp jadik pulak...

Aku, tak nak ajar anak2 aku main bunga api....

Tapi kalau ade bapak sedara dier sponser, aku tak larang...hehehehehe




Tantik kan....tambah berseri lagi ngan pokok2 bunga mak yg ditambah ngan cahaya dari lmpu pelita.... ( belajar sikit bahasa sastera dr laloque)

5 comments:

Ceera said...

hahahaha..

sastera la sangat.. =P

ups. alang ingat la dialog atam suh darwish masuk kolong, hahahahaha...

moralle said...

Hi salam kenal, I'm blog hopping from ceera blog, ni kira belik baju last minute shopping lah kan, tapi tak per, mana tau dapat more discount...

I read yr entry on yr Sin trip, so u work with Cummins ker, cummins dealing with engines right....it sounds familiar cause we all pun ade dealing with cummins....anyway next time ke sini roger2 lah I, leh I bawak u jalan2 ........do visit my blog..........cheersssss...

viruspadu said...

ahaks

hantu maktam ada la kat situ

hihihihih

eh alang, abglang nak beli kamera kah?

BigMouth said...

Hi Moralle,Yes, iam dealing with cummins Parts.hehehe

Andak, abglang dah beli dah smlm.

Dialog unik ko tu, sape yg tak ingat beb!!

eYaNacOMeY said...

hehe..bile tgk gambar shake nie..mcm berseni pon adee kan??~tetibe..hahaha