Thursday, July 9, 2009

Sayur kampung adik zara ku!!!

Ni pun citer lame, yg aku simpan jer dlm edit post, tp tak post2!!
Akhirnyer, ter post jugak ko!!

Aku rase, 2 miggu lepas kot... adik aku zara dtg umah...
Sib baik mase tu, aku balik keje awal...so aku adelah kat umah..

Sekali ajai panggil aku, mama!!! untie cik dtg...
Aku punyelah malas, suruh untie cik naik atas, lepak dlm bilik mama...

Lepas sembang2 korang ngan zara.... dier pun nak baliklah kan...
Haruslah aku hantar dier smpi depan pintu kan..

Turun2 bwh jer...zara tunjuk buah labu yg dier bawak dari kampung dier..
Hubby dier mmg petani moden. So, labu ni sbnr nyer tuk mak aku...
Kalau bagi kat aku, tak tau lah tahun bile pulak aku nak masak kan...
Harus labu kering, pas tu aku buang jer.... hahahaha...

Besar bapak labu ni kan...

magga pun ade...

terung pun ade....
Terung ni, yg kecik2 tu, dorang sedekah lah kat sedara mara... kalau yg panjang tu, sumer yer harus lah di jual di pasar2...

Meh aku tunjuk kat korang besar mane labu ni...
Besar kan... dah hampir besar ngan kepala aku beb!!
sila jgn focus kepada buah2 yg lain yer.... ohhh..jahat eee korang!!

tgk betapa comel nyer terung ni kan....
hehehehe...
tak de maksud lain eeeee....over di situ!!!

Dan buah mangga...
Ayin, tangan ko ketepi lah.....

Murah rezeki.... Alhamdulillah!!

4 comments:

Madam Agni said...

Salam,

Kami merupakan pekerja2 dari sebuah kilang di Shah Alam, Agni Energie Sdn Bhd yang diberhentikan secara besar-besaran tanpa pampasan dan gaji.

Majikan kami merupakan sebuah syarikat multinasional yang sedang cuba melarikan diri ke luar negara.

Bantulah kami untuk mendptkan hak kami.

Kami perlukan trafik dan follower untuk BLOG kami.

Bantuan anda amat2... tersangat2 diperlukan.

http://agni-inc.blogspot.com

~PakKaramu~ said...

Salam ziarah dari Pak Karamu

armouris said...

info tentang khasiat labu kat sini - Labu Kaya Khasiat

armouris said...

info tentang khasiat labu kat sini - Labu Kaya Khasiat