Thursday, July 16, 2009

Anak buah ku Fda, kawin...Aii!!! Senang nyer dlm hati!!!

Huhuhuhu!!!!! Tak tau lah ape nak jadi... malas giler nak update!!
Gmbr dah lame dah insert, tp nak tulis story amatlah malas beb!!
Ape nak jadi da...

Anak buah sblh hubby aku kawin nyer on 4-7-09.
Kot2 dah jadi telinga kot, aku baru nak update...geh geh geh...

Anak buah aku belah hubby aku kira yg pertama lah yg kawin..
kalau die dpt baby, aku dah kire pangkat nenek lah...huhuuhhu..

Di sbb kan org skrg ni tanah sumer besar2, so terpakselah buat kenduri kawin kat dewan jer...
Dorang kawin kat dewan mane eee... dulu name nyer bandar tun razak, skrg ni, kalau tak silap aku, taman tasik permaisuri...
Haaa..kat situ lah...

Aku adalah smpai awal..
mestilahkan...kita kan org dapur..kenelah dtg awal..
Nak tgk, mane meje org kg, meja VIP lah....mcm2lah...
Majlisnyer start kul 11.30 pg...tp, kitaorg kul 9 pg dah muncul da.....
Tema pihak pengantin adelah warne biru putih..
Aku adalah pakai baju raya tahun lepas jer..
Tak kosa aku nak beli baju baru... malas aku, lg pun bukan aku yg kawin..hehehehe

Yg, yg duduk kat round table ni sumer anak2 buah sblh hubby ku.. Dah besar2 dah dorang ni... Sat lagi, beraturlah dorang ni amik no gilirin, sorang2 kawin....


Tu die..pelamin....
Kerusi nyer bapak nyer besar...
Simple jer kan pelamin nyer...

ni sumer gmbar2 kenangan pengantin pempuan...
Dari kecik smpai besar...
Biasanyer, kalau kat hotel, biasanyer...dorang akan tunjuk kat screen kan..tp di sbbkan kat dewan, so mungkin tak de kemudahan yg leh kuar2 kat screen...so letak cam ni pun leh lah gak!! kire kretif gak kan...

Ni pulak pengantin lelaki....
Pengantin lelaki ni org sarawak uols....

3 sepupu yg kecoh, kalau dorang ni berjumpe...
Berkepit jer ke sana sini...

Hari masih awal...tp perut laparlah pulak..
Kalau kawin kat kg, org kg mesti sedia kan sarapan kan... tp kat dewan ni nmpak nyer tak a lah pulak...
Tp, tak menjadi masalah.. kat bwh dewan ni ade kantin... so jom makan!!

sumer yg kelaparan... sedang menuggu mee goreng...
Kalau makan panas2 mesti best giler kan..

hubby ku lapar pun ttp nmpk cam kenyang kan...
Hahahaha...larikkkkssss!!!!!
Jgn marah eeee syg....i gurau2 manje jer...

Kan dah kata, sure licin nyer....
Dah kenyang, jom lah jalan kan tugas!!

View gmbr pelamin lg...

Kugiran...
Sape yg plg comei!!
Cune teka...hahahaha... aku tau korang pilih sape...

Penangga mestilah dapat bunga yg biasanyer di pin di baju kan...
see, aku kene pakai sendiri jer... tak de sape nak pakai kan...

Eh eheh..manje nyer ko sera... aku ko tak pakai kan..tibe tang ko, aku jgk yg pakai kan....
hehehe..sera is my adik ipar!!!
Sesekali jumpe, mestilah nak manje2kan...

Sblm pengantin smpi..baik amikgmbr kat pelamin dulu..
Amik berkat lah kate org...
Upppp!! ape maksud amik berkat ni.....hahaha
Aku nak ke???
Hahaha...amik berkat tuk sepupu aku yg baju hitam tu...
Umur dah hmpr 30an dah oiii!!! cepat2 lah ooiii!!

Hei...gedik2 tul lah kanak2 ni!!!
Tak lame lagi giliran korang lah pulak!!

Pekerja2!!! amik gmbr dulu eee sblm keje... lepas ni..tak do nyer nak gedik2 cam ni lai!!

Tak lame pas tu, pengantin pun smpi...
So sweet!!
So comei!!
So cantik!!
Alahai... tetibe teringat pulak!!! hahaha

Ni pulak pengantin lapuk!!! hahaha, poyos kan..nak jugak!!

Ape2pun amik lah gmbr ngan pengantin..
Bile maselah ko tinggi ni Fida...
Dulu ko kecik yo...
Skrg ni dah boleh wat galah dah!!

Uh uh uh....manje nyer hubby ku ngan anak buah nyer................
Fida smpt betulkan butang baju hubby ku.............
Apakah makne sumer ni....
Hahaha...tak de makne nyer...

See, my hubby dah cam pengantin lah pulak kan....
Kelakar pun ade...

Reza... ko ni asyik amik gmbr ngan pengantin2 jer..bile lah pulak ko nak kawin reza...
Anak dara ramai kat majlis ni...ko pilih jer lah...aduh!! susah betul lah mamat ni...
Ko nak yg cam ner ha!!!

Dari kiri: Fiqa, adik kpd pengantin, aku, shada, pengantin and sera...

Ajoi suruh au letak kan gmbr ni kat blog aku...ajoi ckp, gmbr ni unik, susah payah dier amik gmbr ni...
Dier nak eksen tak pak teh dier..dier pun leh gak amik gmbr cam pak teh amik!!! hahahah

Ajoi n Mik...
Sepupu dier yg lg sorang..
Dah lame tul dier tak jumpe mik.. padahal, rumah aku ngan rumah dier bukan nyer jauh sgt... dekat bebenor.. tp nak jumpa mamat ni, kemain susah..
Mik ni minat main game... kalau sembang ngan dier pun, sumer nyer pasal game...
Kalau sembang pasal lain.. dier mcm malas nak layan..
Tp kalau pasal game, smpi esok pun dier larat cite....

Tasya dan k.lynn, mama mik.

K.lynn dan alesya... kakak mik!!
Alesya ni baru jer balik dari Jordan...
Dah panjang dah dier... dulu kenet, tp skrg panjang..
Yg paling best ttg alesya ni, dier happy jer all the time and mulut dier tak leh benti ckp...

Dlm kul 1.30, pengantin dah bersedia tuk bersanding di pelamin...

See, so sweet kan pengantin ni...


Renjis2 di pilis..
Aku tak dpt renjis pun..
Huhuhu, kempunan aku nak merinjis anak buah ku!!!

Sessi salam salamanlah pulak!!

Hubbu nyer Ikmal... Org nyer agak besar gak badan nyer... tp cool!!
Dier ni pandai nyanyi... Hehehe..boleh join dgn kitaorg yg mmg suke nyanyi...
Sora tak sedap belakang kira, janji happy kan...

yg belakang Fida tu adik nyer. Aim name nyer...
Susah tul nak amik gmbr ko...

Ok, sblm balik amik lah gmbar ramai2 kat pelamin..
Jgn roboh dah lah kan...

Kesimpulannyer...
Wlw cam ner pun, kawin kat kg jugk yg paling2 meriah kan kalau di banding kan kawin di dewan/hotel.


1 comment:

Kimora said...

setuju sangat hiks