Friday, July 10, 2009

Korang dah ganti puasa!!

Korang dah ganti posa tak?
Aku ni, baru jer terhegeh2 nak ganti posa uols!!!

So buka posa hari ni, aku nak masak ape eeee!!
Dah lame tul tak makan ketam...
Dulu mase aku tggl kat cheras, selalu jer aku ngan family gi Restoran Selera Utara tuk makan ketam!!! Teringin pulak aku nak makan ketam..

So, petang tu, aku masak ketam masak cili api...
Aduh...aku masak pun dah meleleh air liur ku!!!
Kriok kriok jer perut aku beb!!!

Kari ayam....
masin sikit lah pulak...sbb aku dah konfius..dah letak garam ke lum eeee...
Nak rase, tp, tak was lak....
Inilah akibat nyer!!! hahaha

Tempe goreng pun ade...
Kalau ade smbal belacan...mesti lagi best kan...
Aku tak pandai wat sambal belacan..kalau zack u balik awal sikit, boleh lah suruh dier wat sambal... tp lewat pulak dier balik...
So, no sambal belacan!!!

And last sekali, harus lah sayur....
Sayur bendi goreng...
Aku jarang masak bendi... tp, hari tu ajoi ckp, dier paling suke sayur bendi, so aku masak kan lah....

Air oren..

Nescafe panas!!

ok, siap..... tinggal nak tggu azan magrib jer...

Dlm kul 7.20pm tu, aku baru jer nak lepak kat luar, tggu ana2 aku balik sekolah... sekali aku nmpk kete merah benti kat depan umah aku...rupe2nyer, adik hubby aku smpi dari melaka...
Langkah kanan tul ko ni sada...
Shada dtg kl, sbb nak hantar bapak mentua aku ade check up and anak buah aku yg pertama nak kawin....

Ape lagi... anak2 dah balik...makanan pun dah tersedia....
Azan pun dah berkumandanng..............
Makan lah........hikssss..jgn lupe doa dulu eeee...

Hubby aku tak de mase ni, sbb der gi main golf!!!
Jadi aku anak beranak jer lah yg makan..

Korang paham2 jer lah makan ketam kan remeh...
Smpi ajoi ckp ape tau...
Mama, tak sangka, kita dah duduk kat sini kat 1/2 jam dah..... makan nyer sekor ketam jer...
hahahahahahahaha...


4 comments:

Ena Qaisya said...

huhuhu kak.. kiter tak sempat nak ganti pose 5ari cuz peknen huhuhu

Bp @ pengerindu.com said...

aduhh.. tengah2 hari camni aku nampak gambar makanan . rase cam nak ambik je pic tu and makan hehehhe..


Regads & Salam Kenal
Feel Free visit My Site

Faizah_Haris said...

perghhhhhhhhhhhhhh...cedapppppp gilerr...ishkk3...

lily lotus said...

yuhuuu! tukar link bleh?

http://myrillys.com