Monday, August 10, 2009

Tapai!!

Korang suker makan tapai tak??
Aku suke!!
tapi tak pernah pulak aku jumpe tapai yg di bungkus cam ni..
Dorang bungkus dlm daun yg cam kat bawah ni...

Haa... ni lah daun nyer..
Aku tak tau lah ape name daun ni...

See... comel kan...Dier dlm saku rangkai... Kalau nak makan, baru lah korang petik daun tu satu2...
Cam best jer nak petik daun2 ni kan..
Tu yg buat aku makan byk tu...
Aku makan banyak, bukan salah aku, sbb cam best nak petik satu2!!
see... cute jer tapai ni dlm daun ni... Aku suke lah...
Emmm...rase tapai nyer pun sedap!!!
Ayin pun suke makan gak!!!
Kalau korang pun nak makan tapai ni, ade kat restoran Lontong kelang, shah alam (sek 7 S/alam)

6 comments:

Are_Long said...

tapai daun getah 2!!! perghhh mmg best...klau blik kg...akan ku cari!!!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ha'ah btoi kata Are_Long..dia bungkus dalam daun getah..skrang memang susah dh nak cari bungkus dalam daun getah cam nie...selalunyer dalam daun pisang jerk...xpun daun keladi..

S!eZaN said...

lame x mkn tapai cmnih..rindunye..

hanis said...

salam kak...

itu daun tapai. tapai macam ni tiap2 raya dah jadi menu wajib mak saya. kat kampung saya tak susah nak cari daun getah. tapainya sedap dan sangat manis tau. hehehehe...

salam kenal.

[z@ck] said...

pernah makan dah tapai ni..
balut dgn daun pokok getah kot..
hihihi..

Cik Puan kasih said...

tu tapai yg dibalut dgn daun getah, sekarang ni jarang sgt nak jumpa org buat tapai camtu...


kasih8953