Tuesday, August 11, 2009

Kembar tiga tu beb!! Tak ke bangga uols!!

Member aku ni dah lame kawin dah...
Rase nyer dah lebih 10 thn, tapi tak dpt anak lagi...
Dah mcm usaha dah...
Cara kampun pun dah....
Care morden pun dah...

Kali ni, baru lah menjadi..
Tu pun dah byk kali try..
Dorang buat cara tabung uji..
Tak payah nak terang kan cam ner kan...mesti korang sumer dah tahu kan...
Alhamdulillah, kali ni succes!!!

So, on 24 July 09 lahir lah kembar 3 ni...
Dorang lahir di Sunway Medical Centre!!

Aku ngan akak pun gi lah melawat anak2 dier..
Tis is my member aku Hwa..
See, the face... happy ke panik!!!
Ye lah...sekali 3 beb!!

Enter jer bilik wife dier... bapak sedara dier terus jer cakp..
" Haaaa... nak tgk DO RE ME ke, nak tgk Abd wahap, Abd Wahid Abd Wahub!!!"
Hiks... kelakar gak family dorang ni...

Aku smpi lewat sikit jer...
Dorang ckp, baby's, baru jer di tolok masuk dalam sbb kene bagi minum susu!!
Ahui!! Melepas aku..

So, aku ngan akak, berkenalan jer lah ngan wife Hwa...

Name nyer Ling...
Mmg hebat minah ni...
Kalau aku, dah tak larat nak bwk sekali 3 dlm perut..
Satu pun, aku dah mengah!!

Baby dier bukan kecik tau... tp, besar gak.. tu pun baru 7 bulah...
Walau 3, baby dier kire besar lah...

2.5..kgs, 2.3..kgs n 2.2..kgs..
Mak oii!!! tak larat teman...
Yg best nyer, sumer nyer hero's!!! Amik ko!!

Aku lepak lame gak lah kat situ...ade dekat satu jam..tapi tak dpt gak tgk baby dier dekat2!!
cume dpt tgk kat cermin jer...
MMmmmm...
Balik rumah jer... aku tunjuk gmbar baby kat ayin...
Ayin nyer muke happy semacam jer..

Aku sajer2 tanye Ayin...
Aku: Ayin, nak tak baby tu satu.
Ayin: Nak..
Aku: Nnt mama mintak kat dorang satu eeee...
Ayin: Dorang bagi ke mama..
Aku: Nntah!! Nnt lah mama tanye dulu...
Ayin: Ade girl tak mama..
Aku: Tak sumer boy..
Ayin: Alah.... kalau girls, ayin dah ade name tuk dier..
Aku: Ye ke... ape name nyer..
Ayin: Aain Nathasa.... lebih kurang cam tu lah... aku pun ingat2 lupe!
Aku: Tp, ni baby lelaki lah... Ayin cepat lah, pilih name ape nak bagi baby tu...pergi amik kertas, pas tu tulis...


Byk jugak lah..name pilihan dier...
hehehe..kecian anak aku ni...

Ayin siap pesan ngan aku..
Mama makan lah byk2... bagi perut mama tu besar...
Ni mama nyer perut kempis jer...cam ner nak dpt baby!!
hehehehe... kelakar kan...

4 comments:

ai said...

Ha! Ayin dah warning tu..

baik kau 'makan' bebanyak bagi kembong pewot..ekekekekeke

mYpRecious said...

Kak Lang cian kat ayin nak adik tuh.. hikss..

Zaleha Ismail said...

Ira....komen si Ayin sama dengan Tasya.....

Ceera said...

wahhhh

adakah nanti kaklang mengkabulkan permintaan ayin? hahaha