Tuesday, August 11, 2009

Shopping di kedai butik ceera

Tak silap aku, miggu lepas kot!!!
Atam ckp, dier ade jual baju2 dier kat kwsn wan hartamas...
Aku,akak dan zara gi lah support adik aku yg sorang sorang nyer mengikut jejak bapak aku yg kuat berniaga... hahahhaa.
Sbnr adik ipar aku, ieda yg ajak kitaorg gi...
so, kita org abik beradik pun ape lagi, menggedik lah dita org ke sinun!!

Masa otw gi sane tu..semesti nyer bukan aku yg dirve, mesti lah akak aku yg hebat tu...
Aku kan buta jalan... hehehe..
Carik2 punye carik tmpat... akhirnyer jumpe...

Ha... tu dier, shopping centre hartamas...
Zara siap ckp... ha... confirm lah betul tmpt ni...
Jom carik parking...
Wah!! hebat nyer kita kan... siap puji diri sendiri!!! heheheh
Tp, kira nak confirm kan kedai dier kat tingkat brp, so, kita call lah ude...
Sekali, ode ckp, bukat kat dlm shopping complek lah...
Die kat kwsn kedai makan....

Jadi makne nyer... salah tmpt lah..
Aku mati2 ingat dah betul sgt lah kan..
Ye lah... kata Butik Ceera.. mestilah tempat nyer, ade aircond bagai kan... hehehe .Ya Ampun ye Atam....

Carik2 tmpt lagi... dorang nak call atam.. Aku siap pesan ngan zara..
Ara, kau jgn call atam... dier skrg ni mesti tgh sibuk ni...
Mesti ramai orang ni....
Ayat tak leh bla uolss...!!
Akhir nyer smpi gak...
Tu pun atas bantuan oder...

Ieda dtg kemudian ngan kawan dier..

Smpi2 jer... tgk atam tgh rilek2 duduk goyang kaki..
Huh!! tiada gmbr disini..sbb panas... tak kosa aku nak tgkp gmbr...
Tp sumer tu tak kisah lah... janji kita org adik beradik, bg support kat adik aku yg sorang ni...
Chai yok tam...
Kalau kau berjaya, alang gak yg tumpang senang kan...

Nnt kalau orang tanye... butik ceera tu sape punyer...
Aku dgn bangga nyer boleh jwp... alahh.... butik adik aku!!
Tak bangga ko!! hahaha


Aku cume beli ni jer...
Sbb atam jual baju yg ala2 remaja..

yg ni pun ok gak.. aku belasah gak..

Lagi satu rantai ni.....
Rantai ni sbnrnyer, atam dah beli tuk diri dier sendiri, tp aku minat yg dier punye gak.... So terpaksa lah dier berkorban tuk kakak dier yg comel ni....

Lepas dah penat2 beli ape lagi, belah lah...

Perut lapar, so..adalah wajib, kite penuh kan perut dulu kan..
So, kita org, gi lah balik ke Hartamas shopping complex!!
Dah tentu2nyer carik tmpt yg ade aircond.... panas beb!!

Clik!!!!
So, kita lepak di Kenny Roges!!
Akak ckp, makan diet... so, laan jer lah...

Clik2 lagi lah...
Mak2 dara mmg gediks...
Tak pedulik org uols...

Ahhh..lega dpt duduk....

Ape lagi, barah lah...
Kalau perut lapar, sure sedap jer sumer nyer kan...

Haa... makan2..
Lepas makan, kita org jenjalan, cucu mata sane sini...
Kat sini, ramai org asing..
Org korea lah, jepun lah, mat salleh lah...
Lawa2 dorang ni...

Dah puas jalan2 baru lah balik rumah!!!

3 comments:

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

wah..adik badik akak mmg best ler..
hehehe

miss norafizan said...

akak..sy la yg tgur akak time akak da nk blik 2...kat hartamas..yg akka malu2 2...akak nmpk muda sgt..x sgka mama to 3 children! :)

Ceera said...

nasib baik beli lebih dari satu, hehehhee...