Thursday, May 14, 2009

Ngada tul lah minah ni....

Dah jadi cam rutin harian K.Nisa.... Hari2 dier akan tanye Ayin...

Lepas makan malam jer... mesti k.nisa tanya..
K.N :Ayin, ade keje rumah tak?
A: Emmm...kejap kita pikir..
K.N :Ayin, cepat ade keje rumah tak?
A: Ade, seni...
K.N :Jom, kite buat..
A :Kejap!!

Pas tu mesti aku menyampuk...
Ayin, amik skrg keje rumah ko...dah malam ni... ko buat keje rumah, dah lah lame, kul brp pulak ko nak tidur...
Pas tu, mesti ayin ckp... kejap lah... k.nisa ni...............
Hmmmm... pening aku, anak dara aku sorang ni....

K.nisa dier jer. beria-ia mengajar dier wat seni...
Tp dier syok jer tgk TV....

Tgk tu.....
Kan aku dah ckp...
K.nisa, sabar jer lah.....sepupu ko jgk kan....hahahahaha

Kalau ayin wat keje umah, sure satu rumah bersepah...
Aku, sound, baru dier bergerak...
Aku kengkadang... rase cam dah smpi dah tangan aku ni...
Tp, aku still sorok tangan aku lah.... cume sora aku jer yg kuar!!!

Ayin!!!! cepat kutip balik sampah2 tu!!! Tgk satu rumah terabur tau!!!

Dah kuar sora aku agak mengerikan...baru lah dier kutip smph tu...
Pas tu dier ckp ape tau,
mama ni, tak yah jerit2!
abih, kalau mama ckp elok2 ko nyer muntut tu, melekat jer kan... ko yg paksa mama wat cam tu kan... jgn nak salah kan mama pulak!!

Pas tu, nak mahuk lak!! Takde makne nyer kan.............

Pas tu, lari pulak naik atas...
Depan dier aku cam serius lah...tp lepas dier dah naik atas, aku pun gelak2 jer ngan nisa....
Hmmmmmmmmm... anak2!!!

8 comments:

mannira said...

tula..anak2 kan...tak dimarah..naik lemak..marah..kesian plak!!! hu..hu...

Y u Z z 9071 said...

anak anak...

ayin merajuk terus tidur la tuu

Zaleha Ismail said...

Ira... boleh geng leha rupanya kaki menjerit hehehe... Tasya kalau tak jerit tak jalan.... Daddy dia syik dok backing dia aje... Geram pulak tu kadang... Sampai kakak belakang rumah cakap dengan leha.... berapa anak leha???? hehehehe Dia gelak bila leha kata anak leha sorang..... Tasya selalu cakap dengan leha kenapalah mama ni tak nice macam teacher... teacher always talk nicely... malu juga kadang tu kat dia... hehehehe

ai said...

kalau aku jadi jiran sebelah umah kau, leh la kita beradu suara! Nyaringggggggggggggg giler kuar! kahhh..tp camtu jugak la..sore je gempak. Tangan idak. tp kadang tu naik gak la.. :P

rillys said...

ekekeke...sepantas kilat dia lari

Ceera said...

hahahha

kaklang serius kelakor oh..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

huhuh....majuk da ayinnyerr...

PuteriSatu said...

hiks..saya pun gitu gak kak lang... sore bapak kuat... kalu sesekali marah kat anak... itu anak kecik lagi tu... klu aqilah dah besar ayin..harus bergegar rumah gamaknye...wekekek...