Wednesday, May 13, 2009

Hari Ibu .....

Aku dah dapat kad dari anak2 aku....
Skrg ni, tibelah masenyer...aku n family nak wat supprise tuk Mak aku lak!!

Ni sumer perancangan dari akaklah...seperti yg tlh di story oleh atam kat blog dier...

Aku smpi umah mak dlm kul 3 ptg cam tulah..
Mase tu yg ade, family zara n zack u...
Akak, andak ngan atam tak smpi lagi...

Dlm kul 4 cam tu, atam smpi!!
Tu pun kawan dier yg anta sbb ciut tak de...
Ade game bola katenyer...

Pas tu aku perli lah dier...
Tam sib baik ko tak kawin ngan artis...kalau tak, sure ko cam tak kawin2 lagi sbb mesti laki ko asyik sbuk jer..... hahahaha....terus jer ata sekeh kepala dier...
Lepak kejap, zacku ajak aku kuar gi Leisure Mall...sbb nak beli brg2!!
So, aku adalah driver...
Atam, penunjuk jalan..
Hikss!!Aku bukan nyer tak tau jalan, tp...cam conpius lah....hahahaha

Mula2 gi beli buah2/buah dlm tin/air/snek...
Yg ni di sponser oleh zack u dan zara..
Selesai!!
Pas tu, gi beli kek lak..
Kek ada lah di sponser oleh abang...
Thanks Abang!!!
beli kek dah selesai....
Lepas tu gi ke Taman Cantik, beli KFC...
KFC adalah di sponser oleh Ayie yg dah TAK merokok !!!
Tahniah ayie...
Duit lebih banyak kan....tu lah boleh sponser KFC!!

Nak beratur pun nak amik gmbrkan...
Tak pedulik lah org nak ckp ape kan...

K.cik beratur kat sane, atam beratur kat sini..
Tgk sape yg cepat!!!
Hehehe.....
Tp akhirnyer, tmpr k.cik beratur, counter close pulak.... apakah makne nyer ini!!!

Aku dan zack u, di tugas kan tuk jage meja2 yg ade!!
Hahahaha..boleh ke cam tu...
Sbnrnyer, aku dan zak u adalah org2 yg bertuah, sbb tak yah beratur..
Kami adalah, menunggu atam beratur beli KFC!!

Siap sumer.... Jom balik, pas tu nak siapkan meja lak kat umah!!

Ni adalah kuah speggeti aku..
Nmpk tak satu plastic spageti tu... Aku sbnr nyer dah masak dah spegeti, tp, lembek lah pulak...so aku masak lain lah...

Barang2 yg di beli di Leisure Mall...

Zack u sedang potong tembikai..
Merah dan manis nye tembikai tu...
Pandai nyer alang pilih!!! hikss!!

Zara dlm proses nak buat punch!!

Soto...akak wat!!
Akak mmg hebat!!!


Laksa....andak buat...dah tentu buat..
Laloque lah yg masak...tak kan lah andak kan..


Merah tolong mamanyer...

Aku lak, nak rebus balik lidi ni....geram tul aku...
Kene masak yg lain...tak tau lah cam ner leh lemik lak....

Cepat!! Mase dah time...sikit lagi mak dah nak smpi!!
Kita org dah arrange anak2 buah aku tggu kat atas, kalau nmpk opah bg tau kita kat umah...

1......2.......3.....................MAK/OPAH DAH SAMPAI!!!!!

Supprise!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Selamat Hari IBU!!!!!!!!!!!!!


Terkejut mak aku!!! Nmpak kan, aksi mak aku terkejut!!! hahaha


Terus jer...masing2 berebut nak salam ngan mak!!!

Mak, best ke peluk nuar tu...
hehehe...mmg best!! Aku tau lah!!! hahahaha
Sib baik gmbr kabur kan....hahahaha



Cheese kek yg tak sedap!!
Tp, atam ngan akak suke bangat!!
Aku kureng lah... sbb tak de kek, semata2 cheese jer!!
Muak okkk aku makan....


Doa time... anak2 dah tak sabar nak makan!!!

See, dah macam reporter lah pulak kan...
Sib baik mak aku bukan artis..kalau tak, harus lagi penuh juru gmbr!! hahaha


Atam yg dah nmbk berisi...
Tp isi perut belum ade lagi!!!

Ohhh!!! patutlah dorang panggil aku bigmouth!!!
Mase ni tgh nanyi lagu tuk mak..
Tulah yg aku sungguh2 tu.................. sile terima alasan aku yer!!


Tibe mase nyer tuk hadiah time...
Hadiah ni dari Ayie...
Ayie kan dah terlebih duit...tu yg beli hadiah tuk mak!!
Alang nyer hadiah mane???


See, comel kan ayie pilih hadiah ni...
Tp aku tak percaya ayie yg pilih...
Ni mesti awek dier yg pilih ni...........
Bantal ni bukan sebarang bantal tau..
Bila sandar kat bantak ni, nnt badan kite akan bergegar2!!!! hahaha

Sila focus kat andak!!!
Andak tgh wat ape tu..
Andak tgh makan....
hahahaha


Zack u yg asyik ckp dier gemuk pun, sedang makan...

Ye, skrg ni mmg time makan....jdi sumer org makan lah time ni...
Pas tu, kita org sembang2 dan gelak!!
Tp yg paling kelakar, mase zara tgh makan dan andak tolok kepala zara...
Mmg kelakar... Tak tau cam ner nak story....
Hanye aku dan family aku jer lah yg tau!!!

Jamuan sudah berakhir...
Mula2 zara balik!!
Di ikuti oleh Andak..
Pas tu family ode lak balik..
Pas tu family atam.... Opp!! boleh pggl family ke? Tak de anank lagi kan.............hehehe
Rumah mak aku dah semakin sunyi...
Aku terlupa nak kemas hari tu...
Time kasih pade akak, yg kemas sumer nyer..
Yg basuh pinggan...
Yg lap meja...
Sumer nyer akak wat!!!
Akak mmg hebat!!!
Pas tu aku pulak balik...
Pas tu akak balik!!!
Tp, zack u tak balik2!!!
Hahaha...nak balik mane pulak minah tu kan... Kan dier tak kawin lagi!!!!
Tak lame lagi lah tu kan................macam!!! Larikssssssssss!!

5 comments:

mannira said...

org baca ni kan...mcm org plak ada kat rumah tu..tgh makan laksa..spaghety..duk gelak2..he..he..seronok je kan...mesti riuh je kan...

sepet a.k.a zack_u said...

oit oit...
apehal pulak kite tak balik2...
cis dan cis...

Ceera said...

ingatkan zackU yang kemas..

dia tu kita kasik time raya.. biar dia rajin skit mengemas..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

family akak mmg meriah ko bkumpul kann...

neezareef said...

sonok je mengsurprisekan ibu