Tuesday, May 5, 2009

Mak/Abah nak belanja MAKAN!! Horey!!!!!

Mungkin adik2 dah update kisah ni kot!!
Korang kan tau, mak/abah aku nak banje makan kan...
Horey!!!!!!Aku suka!!!
Akak ckp, mak banje kat Jeram!! Fuh!! Jauh tu!!
Kat Kuala Selangor tu beb!!!
Smpi jer...harus ade gmbr gedik2 kan!!!
Biasalah.... Atam ngan zack-u lah paling over acting kan..
Aku??? Aku tak... aku baik jer.... Biasalah..korang kan tau, aku ni sopan org nyer!!! hahahahaaaaa.... larikssss!!!!!

Aku duduk kat sblh mak!!
Aku suke bangat ngan gmbr mak yg ni....sangat lembut dan tantik kan!!!!
Aku mmg pandai amik gambar!!! hahahahah...Oppp!! Aku terpuji lagi eee!!

Gmbr ayin yg paling kelakar!!
Korang tgk lah rambut baru ayin tu...
Comei kan!!! K.Nisa dier yg potong kan..
Sile jgn salahkan K.nisa yer... sbb ayin yg paksa k.nisa tuk potong rambut dier!!
Dier dah rimas... dier ckp rambut dier panjang sangat!!!
Dan lagi satu, ayin mmg malas nak sikat rambut dier!!

Hiks!! N3 kali ni mmg panjag...
Korang tgk lah kad nombor ni...
Ni menandakan... restoran ni, mmg Top lah kat sini...
Restorannyer grand!! Tp, kad nmbr ni..lebih grand kan!!!

Tak lame sangat tggu makanan..
Adalah dlm 30 to 40 minit ..cam tu..
Tp, paham gak lah...sbb pelanggan nyer..mmg ramai!!!


Ok, mak aku order makanan, punyer lah banyak...smpi tak tau nak makan yg mane satu!!

Kerang bakar ...mmmm...best!!
Makan cam tu pun dah sedap..tak payah nak cicah2!!

Ikan steam...


Ikan masak 3 rase..
Aku tak sempat nak amik gmbr ikan ni masih cantik, sbb atam cepat betul sambar ikan ni..
So, amik jer lah gmbr yg agak dah tak sempurna!!

Sotong goreng!!

Ikan pari bakar!! Mmm...sangat manis ooo!!
Tom Yam...
Heh!! Tamyam ner tak best ooo!!!
Cair, terlambau banyak air!!
Dorang ni, tak pandai masak tomyam ke??
Agaknyer, ramai sangat org kot!!
See, meja terpaksa dismbung panjang..
Paham2jer lah...keluarga besar... so, meje pun harus besar!!!
Tu pun tak masuk keluarga zara lagi... sbb dier ade family day kat Kuantan, sbb tu tak dapat join kitaorg makan kat sini...
Kalau tak, lagi happening!!!
Cube tgk, sape yg paling teruk kelakuannyer mase makan???
Jawapan nyer ....................ATAM!!!!!!!! hahahahahaha
Mak/pak makan....anak2 bermain sana sini!!

Mari aku perkenal kan kat korang, couple yg kuat makan!!!

Atam............sudah2lah tu!!!
Huh!!!
Dulu mmg aku yg kuat makan..
Tp skrg tidak lagi..
Aku dah jatuh tahta!!!

Meh sini, aku kukuhkan lagi hujah aku...

Atam amik bhgn kepala!!
Nak tau..kemane ekor nyer???

Kat pinggan ciputlah!!!
Huh!! Hebat tu lah dorang ni!!

Tgk, org lain sumer dah ala2 beredar lagi tmpr duduk....
Maksudnyer,..gi basuh tangankan...
Tp, dorang ni.....


Ttp melekat kat kerusi ni...
Dan, masih tak benti makan!!
Kemane agaknyer dorang simpan, sumer makanan itu??
Adalah, di celah ketiak?
Adakah di punggungnyer?
Adakah di perutnyer?
Ahhhhh.... same2lah kite nanti kan jawapan nyer...

See.... tak benti lagi????
Atam, konon dah benti makan lah tu....
Jgn nak berlakun yer!!!!
Korang perasan tak., dah ade 2 kepala ikan kat pinggan dier!!!


Smpi zack u ngan andak pun heran dengan perubahan atam yg dah kuat makan sejak kawin ni..
Dulu makan sikit, skrg makan banyak...
Knp atam jadik begini..
Mungkin kah dier memerlukan tenaga yg banyak skrg ni...???
Ohhh...hanye dier saje yg tau!!!

Abah aku pun cam pelik jer hari tu...
Biasanyer, abah aku ni...tak leh lepak lame sikit, dah nak ajak balik, tapi...hari ku...kitaorg lak tggu abah panggil kita balik!!!

Dah dlm kul 12.30 mlm, baru abah ckp... JOM BALIK!!!
Sepantas kilat, kita org ckp...................JOMMMMMM...abah dah ajak balik!!!!!


Sumer org dah menggeletek nak balik, tp si nica ni..tak mau balik..
Masih nak main2 kat taman mainan ni....

Anyway....kuar makan kali ni, mmg best!!!
Dah lame tak kumpul ramai2 cam ni.......
Rindu beb!!!
Thanks mak/abah.... sbb banje makan...
Time kasih gak kat atam dan ciput sbb habis kan makanan!!
Time kasih kat andak/zak-u/atam, sbb kacau ayin smpi majuk!!

OTW balik umah masing2..aku tgk, memasing singgah petrol pump... nape eeee?? Sakit perut eeee...Oppp!! Terlebih sudah!!!

CHOW!!

Note: Pesanan dari ayin tuk mak tam.... " mak tam...ayin sejuk lah"....hehehehe..time kasih mak tam..bg ayin hadiah!!!!!!!!!!!!!!!!!

4 comments:

Ceera said...

hiks, blah la ayin.. nanti tau depan maktam pasang aircond tauuuuuu...

woi woi woii.. tak baik menipu oh, dush dush dush... atam makan skit je tau..

shah said...

waaa....medan selera ikan bakar jeram..

mamma mia! said...

wah kak bm.. best btol kumpul rmi2 ek.. hihhi...

ikan tu stim kenape?? ade org rangsang mereka ke?? hihihi

btw kak bm, jgn lupe link kn sy ye.. sy dulu pki url belogsepotden.blogspot.com/ kn..

pastu sy ttup blog tu kn.. skrg sy pki yg baru..

add ea : http://akutamawstopblogginlagijgnpakseakuok.blogspot.com/

hihi pjg skit.. =p

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh..meriah2...epy tgk family sis...