Wednesday, September 30, 2009

Raya pertama (rumah nek chik)

Sambugan raya pertama....
semalam tak sempat nak up date!! kesibukan...

Sampai jer kat melak, sure aku gi raya umah pak mentua ku dulu... tapi tak amik gmbr lah pulak!!
Mane tak nyer...mase aku smpi kat umah pak mentua aku..punye lah ramai org...
Malu pulak nak amik gmbr...

lepas tu baru lah gi raye ke rumah2 sedara yg lain...

Last rumah yg aku raya tuk raya pertama ialah ke umah Acik Karim...

Tis is all my sepupu...
Rumah acik karim pun, tak hingat ramai gak org!! Tp dorang sumer ni aku rapat... so, aku tak lah malu nak amik gmbr...


Acik ni penggemar ngan kucing... Kucing2 yg tinggal ngan dier ni adalah kucing2 yg dilahirkan agak bertuah lah hidup nyer...

Korang tgk contoh sekor dah lah...dulu kucing ni, die kutip jer kat tepi jalan...skrg korang tgk lah badan dier.......gemok dah besar...

Mase aku mule2 masuk kat umah dier... kucing ni pulak lepak tul2 depan pintu... Aku ingat kat tempat lap kaki... rupenyer kucing... terkezut aku!!!

Acik ni ade khas rumah tuk kucing2 dier... Dah tu, setiap kucing yg dier bele..sumer ade name tersendiri..dan dier boleh ingat sumer name kucing dier..

Aku rase, ade dlm puluhan ekor gak lah... Tak dpt nak amik gambar kucing2 tu, sbb dah malam... dah nak dekat kul 12 mlm dah...

Acik karrim yg pakat baju kuning tu...Acik timah tu pulak wife dier ( yg berdiri). Haaaa...tu mesti tgh citer pasal kucuing2 dier.... Raye umah dier mmg best!! Super best... makanan yg dier masak mmg sedap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Yummi Yummi..tambah2 lagi sambal udang dier...sure meleleh air hidung uolssss!!!

3 comments:

lily lotus said...

besaunya kucing tu..huhu..dia dpt duit raya gak ke

darling8tabby said...

debab kucen tu..i loikeee....

ohh selamat hari rayaaaa...maaf zahir batin noo..

Yot | is | Yati said...

teeheeeee..baju raya sepupu tu macam baju ai la. tapi belum siap. baju untuk konvo. kaler sama cuma takde bintik2 hitam tu. hahahah lawa rupanya bila da jadik baju. isk..tak sabar tak sabar. sama kaler kuning2 biru. sejibik. ihiks.