Tuesday, September 29, 2009

Selamat Hari Raya Pertama di rumah ku!!!

Selamt Hari Raye sumer!!!
Di sini, aku nak mintak maaf lah kalau ade terkasar bahasa ke.... terover posing ke, dan ter ter segala lah eeee....

Aku ni bab2 syahdu ni, tak berape nak pandai...
Tp kalau tengok citer melayu/korea... tak leh nak sedih sikit..sure meleleh jer air mata ku!! hahahahaha..poyo's kan...

Hiks... tema raya famili aku tahun ni ialah merah/hitam...
so, tis is my baju raye...
boleh lah kan.............. tak lak vok sangat kalau nak dibanding kan ngan baju adik beradik aku yg lain!!!! huhuhuhuhuh
Gmbr ni aku amik kat umah aku (pagi raye)

Pagi2 sebelum nak gi raye umah mak...kita org satu family, kene lah bersalam-salaman dulu!!! Bab ni aku paling lemah uols!! Aku ni tak reti nak serius kalau bab2 salam2 ni... sure aku nak gelak punyer... tak de makne nak touching2!!

Hubby aku yg nak serius pun tak jadi... gelak gak!!! Hei!! mintak lah maaf elok2 kan....." aku dah try tp tak leh nak jadi lah" Tp tak pe, tahun depan aku try lagi eeeee.....


Sile abai kan baju kat belakang tu eeee... aku lepas raya umah mak aku, terus jer nak balik melaka.... kg hubby ku yg dah jadi milik aku skrg ni...

Kalau dah mak gelak2!!! anak2 pun same lah gak!! Ajoi nyer turn lak.... "mama!!! ajoi nak ckp ape ni mama!!! heheheh..siap tanye aku dialog lagi... Aku ckp, ko ckp lah slmt hari raya maaf zahir batin...hei!! tu pun tak tau tau!!!!

Ajoi salam aku... lagi tak leh blah......... Tgk ayin kat blkg ajoi tu...dah menggelabah dah.... tak lame lagi turn dier lak!!! siap nak nyorok blkg abg nyer!!

Ajai, ok sikit, bab2 mintak maaf ni... pandai dier susun ayat....

Aku lak malu2 mase ajai mintak maaf!! comel sangat!!!


Sudah tiba mase ayin pulak!!! Ayin dier salam jer, pas tu dier gelak...

Abah!! ayin mintak maaf eeee... Abah, pas tu ayin nak ckp apeeeeee??? hehehehe..mmg comel!!

Smpi kat aku jer...terus dier gelak besar.. Ape lg, aku pun join sekali... tak leh tahan... kelakar lah ko ni ayin....

mama, mama, ayin mintak maaf eee... ayin tahu ayin ade buat salah...bla bla bla..byk pulak ckp der.....

mase nak salam adik beradik ni...dorang siap ckp.. lah kene salam jugak ke... Ajai, ko salam tu ikhlas ke tak???
Ajoi mmg suke menyakat ayin... tgk tu, dier tak nak lepas kan tangan ayin, smpi dier puas hati......
Mase alam ajai pun same...mase ni lah abg2 nak buli syin yg becok ni...


ok, dah selesai dah acara salam2.... boleh lah tangkap gmbr!!!!


clik!!!!!
Gmbr adik beradik pulak!! ok...dah selesai dah sumer...

JOM GI RAYE UMAH OPAH PULAK!!!!!!

SELAMAT HARI RAYE SUMER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1 comment:

atty's said...

selamat hari raya kaklang