Wednesday, May 9, 2012

Gemuklah aku!!!!!

Gemuklah aku cam ni!!!!
Kalau hari2 balik umah... sure ade makanan yg sedap2!!
Dap dap dap....
Tak nak makan, rugi...
Hmmm... wajib lah aku makan...

Skrg ni, mak aku adalah tinggal bersame aku wat sementara waktu...
Semantara rumah mak skrg di cat, dan bau nyer... mak aiii..smpi ke tekak... cam ner lah mak nak tidur kan...
Jd.. mak tinggal ngan aku dan aku suke.. dan anak2 pun suke!!!

Mak.. mmg pandai masak..
Masak nyer campak jer... tp sedap sangat!!
Kite kalau masak, siap buku resepi bagai... tp mak tak yah...
ape yg ade jer...
Tp jadi jugak!! pelik2!!!
Hebat sangat!!!

Korang jgn lah heran sgtlah.. kalau lately ni, my post byk citer pasal makan...
Habis tu..mmg makan jer keje nyer....
Mane tak montot bertambah tambah...... ahhh.. malas nak cakap!! heheheh

Masuk rumah jer... bau harum jer....
Manis jer masuk kedlm lubang hidung ku!!!
Tak tertahan nak terjah di dapur...
Buka piyuk jer... tngok, bubur jagung!!! Wallla!!! Senyum smpi ke telinga!!

Jemput makan!!
Mmg terbaek!!
Smpi umah jer.. teruk makan semangkuk dulu..
Pas tu baru cari mak kat atas... salam tangan!!! hiihihihihih... Ni ketegeri anak ape ni eee!! haah
Nmpk bubur jagung, tak ingat mak kat atas...

yg pakai kasut stawberri tu lah mak!!!
Ajoi makan adelah banyak!!
Dier mmg suke sangat masakan opah nyer..
Mmg dah rindu sangat dier..
Siap kutuk2 aku kat opah nyer, ckp aku masak tak same cam opah..
Opah masak lagi best!!
Huh!! sungguh tidak menjaga hati!!

Dah makan bubur jagung...

Mak ckp, mak dah siap kan dah, ikan kukuk ke bakar eee?
Tinggak ko jerangkan atas api jer...

Ni lah dier nyer....
Mmg terbaek..
Kite makan lagi...
Ikan adalah, ikan yg di bawa oleh ieda masa makan satey tulang..\
Ikan baru, mmg lah sgt manis!!
Kuah dier.. aduh..rebut2 aku makan ngan anak2!!

Dah makan... dah kenyang... lepak depan TV, tengok citer korea...
Tak tau, bile masenyer..
Tetibe, terhidang pulak rojak buah ni!!

Ape yg ade jer mak ckp... ade sengkuang, timun ngan tomato + kuah kacang!!
Pun boleh...

Tak mampu aku nak tolak!!
Sure lah aku makan punyer!!!

Korang, brp kilo berat aku akan bertambah!!!
Korang kire lah sendiri!!! Aku takut nak mengirenyer!! hehehehe

Thanks mak!!! Dgn harapan, adek badek aku cemburu ngan aku!! hahaahah

4 comments:

shah said...

menariknya sup jagung tu....adehhh...nakkk

Irfa said...

kalau mak yg masak..ikan goreng pun sodap ;)

Zaleha Ismail said...

Lamanya tak jumpa..... dan lama juga leha tak jenggah ke blog ni hehehe....

amie tiez said...

bestnye bila mak ada ....