Wednesday, September 8, 2010

Sambungan Kuih Raye!!!

Hari Ahad lepas, aku bangun tidur dlm kul 10 pagi...
Bangun2 jer... terus bukak laptop!!
Bukan nak update blog, tp nak carik resepi..
Ye lah kan... mase pindah umah dulu..tak tau mane pulak aku simpan buku resepi!!
Sib baik skrg ni, nak resepi, masuk internet jer... sumer ade kan...

Aku dpt resepi ni, dari blog somebody gak!!
Tak ingat lah name blog dier...
Jom Jom masak ke ape tah...
Heiii...cepat betul lupe aku ni...

Memule, aku start sensorang...
Anak2 aku yg lain tak mangun tidur lagi..
Aku pun malas nak kejut dorang...

Dah siap doh...
Aku kene terap doh tu...
Tp, aku tak de pulak tmpt yg.... alah...ape ke name nyer..
Batang bulat tu...

Jadi aku gune kan botol ni jer..
Botol ni sbnr nyer ialah botol ubat hubby aku yg dah habis...
Jadi, botol ni amatlah sesuai tuk kita jadikan bahan tuk lenyek doh tadi...

buat agak tebal2 yg sesuai... dan terap lah...

Tak lame pas tu, ajai bangun tidur...
Ajai dalah menolong aku...
Thanks Ajai!!

Lepas tu, Ayin pulak bangun tidur...
Tengok aku tengah wat kuih ngan ajai...terus cemburu dan marah aku nape tak kejut dier...
Hmmmmm... ko ni, ngan ajai pun nak cemburu ooooo...
Meh sini, tolong mama sapu telur kuning...

Lepas tu. Ajoi pulak bangun, dan dier pun tolong aku wat kuih gak!!!




Jadi, aku adalah buat 3 jenis kuih pada hari ahad lepas...
Huh!! Selesai sudah....
Tak payah nak risau pasal kuih dah...
Aku dah buat 5 jenis kuih..
Cukuplah tuk Hari Raya tahun ni...
Yg lain aku akan top up ngan kerepek jer...

2 comments:

Cik Pah said...

selamat hari raya buat alang dan sekeluarga. maaf zahir dan batin

atty's said...

rajinnya alang buat kuih ..

selamat hari raya