Sunday, August 14, 2011

Kisah Ayin dan Jam!!!

korang nmpk kan jam yg comel dari cun tu...
Meh sini aku nak citer...
Aku pun dah lame tak citer2 kat sini..

kasut tu adalah ceeramoon collection..
Sesiapa yg nak mendapatkannyer secara live.. tak payah nak di pos2.. boleh lah ke Giant Sek 13, berhampiran porodua/proton..
Hargenyer RM 69.oo jer...
Sangat selesa... sbb aku pun dan sambar satu... hari2 dok pakai!!!
Adelah hari tu... ade customer tu minat.. pas tu bile aku bg tau harga... terus dier buat cebik muka....
RM 69.oo?? ape brand!!!
Huh!!tak leh blah lah.. siap tanyer brand!! Kalau nak brand, mane ade juat kat tepi jln cam ni cik kak oiii!!! hehehe..aku jwp dlm hati jer lah...
Kalau ade brand.. dah tentu rege nyer lagi mahal kan.... tak donyer puluhan inggit!!! sabo jer lah!!

Berbalik ke citer jam G-SHOCK ni...
Ayin ade sambar satu jam ni kat Maksu dier aka Sepet!!

Ayin dah tentu2 amik warne pink!!
Bile dier gi sekolah pakai jam ni, ramailah kawan2 dier yg suke jam ni...
Ayin ckp lah, maksu dier yg jual..
Kalau korang nak.. kene bayar dulu.. baru aku bwk gi sekolah..

Sorang kawan ayin, dah bayar.. dan nak kan warne hitam..
Di sbbkan, warne hiram dah habis.. maksu bagi semple warne yg ade di atas, suruh bwak sekolah.. pilih mane satu yg kawan ayi suke...

Aku pesan byk kali ngan ayin.. sorok2! Takut nnt cikgu nmpk, nnt cikgu rampas..
Bwk jam ni 7 buah..pas tu, bawak balik pun 7 jgk tau..
Tunjuk kawan jer... mase cikgu tak de..

Kat Sekolah.. Ayin mmg tunjuk kat kawan2 nyer jer...
Nak di jd kan citer... salah sorang kawan sekelas ayin, gi curi salah satu jam ni..
Dah jadi kes lah pulak!!
Lepas tu, salah sorang kawan ayin, nmpk pulak sape yg amik jam tu..

Ape lagi... ketua kelas, reportlah ke cikgu bertugas!!
Amik ko.. ingatkan, nak sorok dari cikgu!!! Dah jd jam ni.. cam ner nak sorok!!

Terus ayin, saksi kejadian, org yg mencuri... kene jmpe guru besar!!
Ayin ckp, dier adalah sgt takut!!
Suara dier menggeletar, mase nak expalin kat GB!!

GB tanyer ayin, nape bwk byk2 jam...
Ayin pun explainn lah kat cikgu..yg kawan dah bayar, tp tak de warne yg dier nak..
Pas tu GB tanyer, nape bwk byk2 gi sekolah..
Ayin ckp, nak suruh kawan dier pilih, mana satu warne yg dir suke, sbb warne hitam dah habis!!
Ohhh.. kate GB!!
GB tak marah ayin..

GB terus marah budak yg mencuri tu..
Terus call mak budak duer...
Budak tu mmg dah byk kes...
Suke mencuri..
Bile call mak nyer pun.. mak nyer cam dah tau dah..
mesti anak nyer buat hal kat sekolah..
Terus mak nyer ckp kat GB, cikgu boleh lapur terus ke POLIS!!
Hantar amaknyer ke sek buak2 jahat!!!!
Hmmmm #@#@#@.. tak tau nak ckp aper kan...

Aku doakan... anaknyer cepat berubah.. dan jgn kecewakan hati mak/bapak!!
Semoga anak ni, jd org ye berguna.. dan jgn mencuri!! Tak baik!!

Kes, budak mencuri dah selesai..
Skrg nak citer kes cikgu pulak!!
Ehh.. cam pnjg jer citer ni kan...
Cikgu yg selesaikan kes curi tadi jumpi ayin..
Ckp ngan ayin...
Brp kamu jual jam ni?
Ayin pun bg tau hargenyer kat cikgu..
Cikgu nak discout $5
Mane boleh cikgu... jam tu dah murah lah cikgu.. Kalau kat luar, lg mahal..
Tak kira.. kamu bg cikgu discount.. kalau tak, cikgu tak nak beli..
Tak pe lah cikgu.. sy pulang balik kat maksu saye..
Ehhh... mane boleh.. cikgu nak beli jgk jam ni..
Tp kamu kene bg cikgu discount!!! kalau tak, cikgu rampas!!

Cikgu dgn selambanyer amik 5 pasang.. pas tu bg duit kat ayin..
Ayin pun redha jer lah..
Tak tau cam ner nak bayar balik kat maksu lagi RM25.00
Mase kat phone, mase ayin citer kat aku..suara dier sedih jer..
Tk tau nak wat ape!!

Sib baik maksu ayin baik!!!
Lg bagi ayin upah RM 10.. upah kesian ngan ayin atas kejadian yg terjadi!!

Cam tu lah kisah nyer...
Kpd cikgu2... silelah jgn buli anak2 kecil ni... kesian kat dorang..
kalau terjadi kat anak sendiri cam ner..
Cam ner dier nak bayar balik!!! (kalau betul dier kene bayar, sib baik maksunyer)
Agak2lah kan....

14 comments:

onnie said...

assalamualaikum....
blh saya tahu, ank puan ni bersklh di mana ye? tq

BigMouth said...

Sek Rendah Sek 19
Knp onnie??

sepet a.k.a zack_u said...

cikgu tu tak berhak rampas sebab guru besar dah lepaskan...kalau rampas pun bila balik sekolah kena pulangkan balik, tak boleh ugut budak macam tu...huhuhu!

joijoi80 said...

memang x elok perangai mcmtu..apa punye cikgu daaaa... budak kecil apa tau.. ugut2 nak rampas... kalo x nak jual.

fifieynasrye said...

Kak Lang, cikgu tu lelaki ke pompuan...esh apa lah punya cikgu mcm tu patutnya tunjuk contoh yg baik tapi cikgu plak main ugut ugt ni..apa kes..huuu saya baca pun geram je kat cikgu tu hope kena balik ke family/anak cikgu tu...baru dia tau

BigMouth said...

Fifie, cikgu pempuan...

B..alang said...

Rasa2 mcm nak gi sekolah lah ari ni .. Agak2 cikgi tu cakap ape erks?? Mesti nak cover line ni ..

lynadabesh said...

cakap bodoh kasar sgt,tp cikgu tu mmg xde otak...yg membaca pon panas ati boleh main ugut2 pulak...kak pg la jmpa cikgu tuh

NenekPenne said...

ugut budak2 kecik..apa barang wey cikgu tu...

onnie said...

2000-jan 2004 saya ngajar di situ...
saya knl ckgu2 kat sklh tu...
apa nama cikgu tu ye??

Blog Ustaz aNif said...

Datang saya tunggu kat pintu pagar...

Radhi said...

salam..saya salah sorang cikgu sekolah tu... saya rasa xde masalah nak datang sekolah kami alu alukan... cerita kat atas tu konfem fitnah.. jangan dgr sebelah pihak sahaja...

BigMouth said...

Di harap, semua pembaca berhenti untuk marah cikgu2!!
Sy minta maaf kepada cikgu2 di sek 19 dan ciktu seluruh dunia sbb dengar di sblh pihak iaitu di pihak anak saya shj.
Nnt sy akan buat n3 khas untuk mintak maaf!!

viruspadu said...

mcm tu kesahnya...

ayin ayin...

alang cepat buat entry baru. andak nak tahu kisah sebenar