Wednesday, December 9, 2009

Cian adik ku ceera!!!

Smlm aku bace lah blog adik aku ceera...
kecian kat adik aku yg sorang ni...

Tak boleh nak makan eeee...
Sabar jer lah...org peknen mmg cam tu lah.....

Lepas tu, teringin lak nak makan masakan mak eee...
Atam, bukan ko sorang jer yg rindu ngan masakan mak tau...
Ajoi/Ajai/Ayin pun same....
Asyik tanyer jer bile opah nak balik......huhuhuhu..nangis!!

Pas tu atam ckp, nak makan sambal goreng alang eee...
Cakap lah....bile ko nak makan...alang boleh masak kan lah....
Cian adik alang sorang ni....
Sedih ooo..bace n3 ko...rase nak nangis jer....
Ko boleh makan nasi lemak ke??
Ke...ko nak makan ngan nasi putih??
Kalau alang gi cheras...nnt alang kol ko eeee!!!

Tp, perut ko dah besar lah tam... baru 3 bulan jer...hahahaha...
Tak lame lg, mesti kembang cam andak mase peknen!! hahaha...
Tp andak kembang pun ok lg sbb dier tu lonjong...
Ko??? nnt eee, alang bayang kan....eee..manakut kan lah!!!! hahahah

Oppp!! Andak ko cemburu ke??? hahaha..tak yah jwp...alang tau jwpn ko!! hahaha

Tp, dlm keluarga pak Noh...mmg VP yg paling dasyat mase peknen!!! Lg kecian.... aku tengok VP mcm tgk tiang lampu... Tp tiang lmpu tu lg elok lah..tiang tu wlw pun lonjong tp keras kan..tp VP tu lembik uols!!! Alamak!! Lariksssss!!

Sepet tak tau lagi... akan dtg....hahahaha....
Next year ke???? Ahhh..lu pikir lah sendiri!!!

Lame tak pekena ABC??? Tp..Hampeh jer!!

Dah lame tak pekene ABC???
Yeee...mmg lame giler uols!!
Smlm, aku bwk anak2 makan kat luar....
Ajai ngan ayin adalah order ABC!!!

Aku tgk ABC ni cam sedap jer...
Terliur uols..
Rase nyesal lak tak order ABC...
Nak order, takut tak leh nak habis pulak, sbb aku dah order air teh ais...
Hmmmmmmmmmmm...

Aku tgk, ajai mood dier cam ok jer hari ni...
Tak per... bg ajai makan dulu...mesti perut dier kenyang kan...bile dah kenyang, mesti dier tak larat nak habis kan ABC tu...mase tu lah, aku boleh mintak dier sikit!!!

Care...... tu penting.... bukan nak ckp, ajai tak bg aku sikit kalau aku mintak, tp... kalau dah dier kenyang ..mesti ajai bg aku ngan hati yg senang kan...tak rase cam syg jer nak bg aku amik sikit!

Care aku selalunyer mmg menjadi...mmg ajai tak leh nak habis pun...
Aku pun rase lah...

Sekali!!! AMIK KO!!! TAWAR GILERRRRR!! Ape barang ABC tawar kan...mane ade kik kan...

Aku terus jer panggil org yg wat air tu...

Macha.... ABC ni nmpak cantik tau, tp tawar tau!! u boleh tambah susu same itu sirap ka...
Ooooo, ok..boleh...

Tp, punyer lah kedekut pahit punyer macha... dier bukan nyer tambah susu ngan sirap, tp dier tmbar air gule jer.... hampeh betul lah...

Lu ingat gua aper!!! (haaa...kan dah garang..takut tak?) gua bayar lah!!! Marah betul aku rase!! GERAM!!!

Aku pesan ngan anak aku, lepas ni jgn order ABC lagi...hampeh tul lah org ni....

Cepat2 makan, pas tu blah!!!

Tuesday, December 8, 2009

Hujan lebat lah pulak!!

Smlm, aku adalah balik umah agak lewat!!
Aku adalah pekerje yg sangat rajin....heheh rajin lah sangat kan...
Mane tak rajin nyer...
Office hour smpi kul 5.00 ptg jer...tp aku dok kejer smp 8 mlm lebih...

Aku adalah basah kuyup!!smpi gmbr pun menggeletar kesejukan...

Padan muke aku kan.... hari kamis ngan jumaat lepas, aku kan MC.... jd...keje adalah double triple lah kan...
tup tup lah tu...time2 aku byk ke..lepas lunch pulak...computer aku buat hal lah pulak...
Terpakse lah pulak aku menumpang kasih sayang kat computer member2 aku...

Agak2 sape yg gi surau ke, gi toilet ke...aku cepat2 pakai dorang nyer computer...
Kecian kan aku....
Tu lah pasal... dorang dah balik...boleh aku pakai computer dorang...
smpi dah malam baru lah aku balik...

Elok aku nak balik ddlm kul 8 mlm cam tu... hujan turun....lebat gak..
Aku tggu lg... aduhai...dah kul 8.15 pun masih lg lebat...

Tak leh jadi ni.... aku tak peduli... lantak lah....wlw ape yg terjadi....aku nak balik jugak...
Nak pinjam payung.... nak pinjam ngan sape kan...
Yg tggl mase tu, hanyer boss dan k.su... dorang pun tak de payung gak!!

Nak tak nak...aku redah jer lah....
Petir pulak tu...menakutkan...
Aku rase cam petir tu nak sambar aku jer.....

Sib baik aku parking kete agak dekat ngan gouard house!! Tp tak de makne nyer...aku mmg dah lenjun!!! hahahahah...

Start engine.... bace dulu ayat2 yg patut di baca...

Elok aku bwk kete jer.... kabus pulak cermin kete aku....
Aku dah tak nmpak jalan dah...smpai lrg yg biasa lalu pun, aku dah tak nmpak...smpai terlepas pulak!! Terpaksa lah aku jalan jauh sikit!!

Agak banjir jugak smlm.... air hujan tu aku rase cam nak tolak jer kete aku...
Menakut kan... kete aku kan kete Myvi...ringan kan.... aku rase mcm dah naik sampan...

Sib baik aku follow jer kete depan... kalau tak de kete depan...sure aku tak nmpak jalan...aku dah lah rabun....

Tp, Alhamdulillah.... aku selamat smpi umah ngan selamat!! Amin!!

Monday, December 7, 2009

Ajoi menceritakan ttg abah nyer..

Mase aku sarap ngan ajoi... ajoi citer lah ngan aku...
Dan aku rase citer ni sangat kelakar..
Aku gelak cam gelak kat umah...

Gmbr lamee..... rindu oooo suasana cam ni...

Gmbr lame gak..
Mase ni ajoi darjah 6.
Kecik lagi..
Skrg ni F1...dah dekat same tinggi ngan abah nyer..

Ajoi: Maa... pagi tadi ajoi bangun awal sbb aircond dah tutup tp kipas angin tak on... sbb tu lah ajoi bangun..
Aku: La... sbb tak on kipas angin pun ko leh terjage ke??
Ko on lah balik pas tu tidur balik..
Ajoi: Ajoi dah cube dah ma..tapi tak leh tidur jugak!!
Pas tu ajoi lepak kat kat bawah...
Ajoi tengok abah tgh tidur kat bawah...
Aku: Pas tu... ape??
Ajoi: Ajoi bukak lah TV
Aku: Ye lah..pas tu..
Ajoi: Pas tu, ajoi tgk abah bangun tetiba, mcm terkejut...
Abah pas tu kan mama... cam kelang kabut jer...
Aku: Ye ke.... smbil..aku dah gelak dah...
Ajoi: Abah ckp...alamak!! abah dah lambat ni.... dah pukul 9 dah... abah lmbt gi keje ni joi!!
Aku: hahaha..aku dah gelak tak ingat!! pas tu Joi!!
Ajoi: Ajoi ckp lah...abah baru kul 7 lah bah....
Abah: Ye ke ..betul ke? tgk info... masih tak caye ngan ajoi...
Ajoi: Ajoi pun bukak info... mmg baru kul 7pg... Abah nyer terus urut2 dada...lege baru kul 7.. terus naik atas, masuk bilik smbung tidur...

Mmg lawak... bagi aku lah....

Dating ngan ajoi!!

Huhuhuhu...hari Jumaat lepas, aku adalah MC...
Aku MC sbb gusi aku bengkak...
Sbnrnyer aku malas nak MC..tp doktor tu pakse aku..
Jadi aku tak berani nak lawan ckp doktor kan....
Aku adalah org yg mengikut cakap doktor!!
Hahahaa...harap korang sumer percaye yer...

Hari Jummat Lepas, aku hanye tinggal ngan ajoi sbb ayin ngan ajai adalah mengikut adik hubby ku balik kg..
Dorang nak main air kat A famosa...

Di sbb kan aku nak kene makan ubat. aku adalah kene makan dulu..
Jd, aku ajak ajoi sarap ngan aku kat kedai depan..

Aku adalah kene makan makanan yg lembut!!
Sbb aku tak leh nak kunyah...
Aku ingat nak makan bubur... tp, biasalah kedai melaye biasanyer tak de bubur pagi2 cam ni..
Kedai cine adalah..
Jadi aku hanye makan telur stgh masak!!

Ajoi pulak makan lontong...
Emmmm cam sedap jer joi!!
Tp aku tak leh nak makan...
Aku rase kuah dier...emmm sedap nyer!!

Emmm nmpk nyer makn ni jer lah..
Sedap gak makan cam ni...
Dah lame tak makan telur stgh masak ni...

Balik rumah..terus amik ubat nak makan...
kalau lah ubat ni gule2 kan best!! dah tentu 8 plastik pun aku tak heran...
Ni ubat...
Yg tak best makan ubat ni sbb..dier suke berenang2 dlm mulut kan...

Friday, December 4, 2009

Happy Birthday to Ajai sessi 2

Tak leh bla kan... birthday pun ade sessi pagi dan petang kan...
Bukan nyer ape... aku ni jenis tak pernah nak wat birthday party tuk anak2 aku..

Care aku sambut birthday anak2 aku ialah... bwk dorang gi makan..
Pas tu beli kek!!
Tat all....
Poyo kan...

So, siang tadi hubby aku dah gi beli kek...
Tp malam baru sambut sbb aku lum balik keje...
Aku dah balik keje..hubby aku pulak bersuakn..
So, lmbat sikit lah kitaorg potong kek...

Dlm kul 10.30mlm cam tu baru boleh potong kek!!

ni lah kek pilihan ajai!!

Anak2 ku!! dah besar sumer kan....

Happy Birthday to Ajai...
Happy Birthday to Ajai...
Happy Birthday to Ajai..
Happy Birthday to you!!

Mama syg ajai...
Sumer pun mama syg!!

Ajai ni mmg pandai manje kan diri dier..
Best kan perut abah....

Ok lah Ajai jadi org yg baik yer!!!!

29 Nov is Ajai Birthday!!

Hari Ahad lepas is Ajai Birthday!!
So..tak tau nak calebrate cam ner...
Tanye ajai...
Ajai nak ape birthday ni...
Ajai nak makan ape??

So Ajai ckp..dier nak makan steamboot...
Pening gak..pikit nak ner ade...
At last..sib baik kat CC Alam Centre ade...

Haaaa...tu deir...Pilih jer lah..
Sbnr nyer aku pun suke gak makan bende ni...
Best, sbb dier panas2 kan..

Rambut ajoi sudah panjang..
Aku sangat suke rambut dier ala2 panjang gitu!!
Nmpak ajoi lebih hensom!!
Tp kene trim sikit pas ni mesti lebih hensom..
Si Birthday boy ni pula...dari tadi asyik berlagak jer...
Mentang2lah birthday dier...
Korang tengok lah muke dier... hahaha kelakar kan..

Ajai order air kopicina blanded!!
Happy birthday ajai!!

Ajoi yg tak suke aku tgkp gmbr dier...
Tp mama dier seperti biasa lah..lg org tak suke, lg suke lah mama dier nak amik gmbr!!

Ayin tgh bengang ngan ajai sbb tak tahan dgn ke berlagakkan ajai!!
Sabar yer ayin... hari ni adalah hari pelepasan ajai..
Jadi biarkan lah dier berlagak!!

Ape lagi..
Makanan dah masak...
Makan lah...

Sayur jer banyak kan...
Tak per..gi pilih lauk kat dlm... kita makan lagi!!

See ajai..nak makan pun masih memfocuskan muke lagak nyer kat abg ngan adik nyer..
Tak leh bla lah ko jai!!

Lepas ni, nak gi carik kek!!
Tp tak kot!! sbb dah kenyang giler..
Esok jer kita makan kek!!

Thursday, December 3, 2009

Dah lame tak masak nasi lemak!

Hari Ahad lepas.... sbnr nyer aku mmg malas pun nak masak sarapan..
Tp tak tau lah pulak...
Bangun2 tidur...terus pergi dapur...

Pas tu.... terus jer aku masak nasi lemak!!
Sumer tu adalah tiba2!!
Aku pun tak pesasan yg aku masak nasi lemak!!
Tibe2 jer...

Nasi lemak/sambal ikan bilis/telur rebus dan timun...

Hubby aku nyer deria hidang adalah yg terbaik!!
Tak payah aku kejut kan dier bangun..
Tepat2 aku siap hidang sumer atas meja...tup2 hubby aku muncul...
Ma...ma masak ape??
Nasik Lemak jer...
Hubby aku terus senyum...
Dan terus jer duduk kat meja..
Tengok tu...tamak ooo...dier nak makan sumer lak tu...
mane boleh kan...
Hahahaha..
Ayin pun happy gak aku masak nasik lemak!! Dier siap ckp...patutlah ayin bau wangi jer...

Aku makan adalah banyak pada hari tu..
Aku siap tambah smpi 4 x uols!!!

Heeiiiii... terlebih makan pulak...
Gemuk lah aku!! Tuluuuuuunnnnnngggggggggggggggggggg!!!!

Atam...nak makan nasik lemak tak???
Aku adalah meng offer atam jer..sbb atam adalah pregnant!!!

test pandu alza

Mlm minggu lepas... mmg dah plan nak tgk sehati berdansa...
Tp tak jadi..
Hubby aku ajak gi tgk Alza.

Hubby: Mama nak tgk Alza tak..
Aku: Ok jer... jom lah...
H: Sehati Berdansa cam ner??
A: tak per...ade ulangan..

Jadi kita org pun, ape lg.... kuar lah...

Smpi sane, salesman tu terus lah wat keje dier..
Cam biasa lah..
Tunjuk luar dan dlm kete..

Dlm nyer ok.... not bad..
Dier ade 3 harga...

1) 58 plus2
2) 63 plus2
3) 70 plus2 (spot type)

See my hubby tgh usik sane sini...

Syg... nak beli ke??
Kete ni, kalau di beli pun mmg utk aku!! hahahah.... Kalau di beli lah kan...

Pas tu, hubby try test drive...
yg ni jenis spot..
Best!!
Kalau kite drive tu, mmg pergi lah kan...
Dlm dier, lapang gak..
Tp, yg tak best nyer ialah.... bonetnyer too small...
Kalu nak bwk balik kg tu..mmg tak muatlah brg2 nak sumbat...
Kitaorg, kalau balik kg tu, siap bwk TV sekali sbb anak2 nak main game..
Kalau tak bwk TV...nnt dorang cepat boring sbb tak de aktiviti...
Kalau bonet kecik..cam ner nak angkut byk brg kan...

Ajai dah kemain suke dah ngan kete/MPV ni...
Siap dier suruh abah nyer order...

Abah...please lah bah...
Please lah... Ajai sukelah Abah...
Order lah Abah....
Abah sain jer lah..
Abah, kene bayar 5oo jer....
Abah ckp kan abah kaye!!!

Abahnyer....
Tak per lah cik..
Nnt sy bincang ngan wife sy dulu eee..
Awak call sy hari isnin nnt yer...

hehehe...kalau suruh call hari isnin tu....hmmm paham2 jer lah...

Wednesday, December 2, 2009

lapar beb! Jom pekene Mc D

Dah mandi manda....mesti lah lapar kan...

Jom pekene Mc D...
Kitaorg adalah singgah di Mc D sblm balik!!
Lapar beb!!

Kami makan adalah meje yg berasingan...
Sbb, takde meje yg besar yg boleh muatkan kitaorg sumer...

Ayin, biasalah..mesti lah duduk ngan angah..
Diaorg ni same tembamnyer!!
Jd, mmg serasi lah....
Hahahah...Larikk!! mesti ayin marah aku tulis cam ni!!!

Abg ngah terpaksa dukung darwish yg mmg lene giler tidur...

Tgk tu....
Org bising ke, ape ke...dier ttp tidur...
Smpi dah habis makan pun darwish ttp tidur....
Letih betul dier...

Kemensah Wtr fall!!

Alhamdulillah....smpi gak ke destinasi dituju!!

Nak parking punyer lah susah.... tmpt nyer kecik jer...
Sib baik akak aku yg bwk kete...
Dier mmg hebat....
Kecik mane pun tmpt parking tu..selambe jer dier...

Smpi sane jer...ieda ngan ode pun ade gak!!!
hehehe..comel giler lah akim ni,...

Jom aaaa...ape tggu lagi....

Tis is the chalet di book!! ala...wat tukar2 baju...senang kan....

Tgk tmpt ni cam best jer....
Uih!! tak sabar dah ni nak terjun!!! hahahahah

Anak2 aku, smpi jer dah terjun dulu dah...
Tak sempat aku nak pesan2 dulu...

Biasalah..aku akan pesan...jgn main jauh2!!
Ajoi, jage adik tu..
Ayin, main ngan abang tau!!!

Sumer tu, tak sempat...dorang dah terjun dulu!!

Best kan...
Aku harus snap2 gmbr dulu...
Ok, pas ni aku pulak nak terjun!!

Darwish yg dah ngantuk tp ttp nak main air...

Akim adelah bogel ketika main air...
Sbb nyer, abg ngah call ode..ajak lepak kat sini..
Tak tau pulak abg ngah nak ajak main air...
ode ingat nak lepak2 minum kopi..
kalau dier tahu nak main air, sure dier bwk baju spare...
Akim tgk air dah tak berenti2 kaki dier goyang2 nak main air..
Kecian aku tgk dier... aku suruh ode bogelkan ajer akim...
bg dier rase main air, kejap pun jadi lah kan... lg pun, akim kan baby...ape jadi hall kan...

Tu, korang tgk lah...happy giler akim...
Siap tak nak naik uols!!

Ayin yg tembam!!

Enjoy jer dorang main air...

Tp, tmpt ni mmg best!!
Air nyer sejuk giler!!

Ajai, tak abis2 bertenggek kat blkg abg ajoi!!

Mase ni, dorang tgh main tahan2 nafas, sape yg boleh tahan lame dlm air...

ni yg best...dorang ni aku tak kenal...
Tp, bebudak remaje yg main gayut2 pas tu terjun...

Aku tengok, eeee mmg best...

Aku rase cam nak join jer...
Tp malu lah pulak...

Tggu gak, bile lah dorang ni nak bla... boleh lah aku pulak bergayut kat situ...
Tp nmpk nyer smpi kesudah..dorang ni tak reti2 penat ooo..
Tak de rezekilah aku nak bergayut cam tu...
lain kali ok!!


Dorang main air smpi tak reti nak balik...
Aku ckp, jom..time up!!
Nenel ckp... belum lg m.lang... lmbt lagi!!

Tangan nenel dah kecut...
Dah mcm kulit org tue..ttp nak main air lagi!!

See, bezekan kulit tangan nenel ngan kulit muke nenel...
Beza mmg berbeza....

Ajai membuat lompatan somasop dier...
Eyah!!!

Wah...seksinyer ajai....

Ajai dah semakin syok berpusing...
Yah... kite pusing lagi!!

Hari dah mcm nak mendung jer...
Dorang pun dah lame dah main air...
So, abg ngah ajak balik!!

Jom balik!!! Any way, mmg best tmpt ni... lain kali boleh terjah lagi....

video

Korang layan lah video ni....
Agak2 tak tau nak bwk anak gi mane...boleh bwk gi sini!!