Friday, October 31, 2008

Happy Birthday to you Sayang/Abah!!!!

Jom lah syg, kite go Tesco... I ingat nak belanje u makanlah....

Aku: u nak makan ape eeee..
Hubby: i tak kisah.... ape pun boleh...

Jwpn ni yg paling aku tak suko!!!! Tp aku pun selalu gune pakai jwpn ni gak!!!
hikhikhik... korang paham2 jer lah, jwpn hadiah yg dimintak oleh hubby aku telah si sensortkan... tak boleh di war war kan di blog ni..... hahahahaha....

Kite smpai dlam kul 8.30mlm.....
Tak tau nak makan ape...
Pening...
Byk pilihan kat Tesco ni...
Nak Pizza ke, makan kat restoran Linda onn ke, KFC ke, Secret Resepi ke.....bla,bla....
Hubby aku ckp, kete gi tgk kasut smbil pikir nak makan apelah.......

Dah penat jalan, kasut yg berkenan, tak gak jumpe... akhir nyer amik keputusan beli kasut hari lain....

Jom kite makan........

Akhirnyer, pilihan kite, makan di secret resepi!!!

Ajoi!! elok lah sikit muke ko tu... ko takut org tuduh2 ko ke????

Ice lemon tea ni, pilihan ajoi,hubby and aku!!!

Ni lak pilihan Ayin ngan Ajai!!!

Aku makan ni..........sedap!!!

Hubby and Ajai makan ni................

Ni pulak pilihan Ayin..... Kentang lenyek tu, aku yg belasah!!!

Sile.....
Nak sikit tak??????

Nak i suap kan k???

Ayin makan,.... over u!!!

video
Anak2 aku wat supprise tuk abah die mase otw gi Tesco...
Jom layan lagu besday!!!!!!!

Mak Tam nak yg mane satu eeeee!!!! Peninglah....

Mase ni kita orng kat Tesco Ampang!!! Aku berhajat nak belikan hubby aku kasut semperna Birthday die yg ke 29 forever.... kate nye!!!! hikhikhik

Tapi lain pulak jadi nyer....

Ajoi, buruk's nyer ko wat cam tu... sib baik gambar blur... kalau tak!! mesti seram!!!

Jalan2 kat dlm Tesco ni, ternampak lah satu kedai HIJAU!!

Ayin: Mama, jom tengok dalam kedai tu nak tak mama.
Aku: Nak wat ape??
Ayin: Nak tgk jam mak tam ade ke?
Aku: Ok lah... jom lah tengok....

Pusing2lah kan....
Sebenarnye, anak2 dah pening... tak tau nak beli ape tuk mak tam dorang... Dorang cakap......
Anak2: Mama, mak tam, pakse kite beli hadiah die kawin..
Aku: Eeeee... Mak tam suruh beli ape:
Ayin: Mak Tam suruh beli Lampu hijau!! Dasyat ooo Mak tam, ayin kene beli hadiah paling mahal pulak tu... Mak tam suruh pakai duit raye ayin....
Aku: Ajai kene beli ape lak...
Ajai: Mak Tam, suruh beli Jam... tak pe mama, jam murah pun tak pe... asalkan warne hijau!!
Aku: Ok lah.... Ajai gi lah tgk jam tu... Haaa. kat depat tu byk jam... Ajai pilih yg paling murah tau!!!!! hahahahahaha
Aku: Ajoi, ko ke beli ape lak...
Ajoi: Mak tam suruh ajoi beli baju m.tam warne Hijau la... Tp ajoi tak nak beli baju lah mama... Mane ajoi tau saiz m.tam... Nnt ajoi beli saiz ajoi, padan muke m.tam... hehehe
Aku: Ajoi cakp lah ngan maktam, nak tukar....
Aku: Ahhh... tah yah ckp pun tak pe... ajoi beli jer yg lain... asal kan hijau, tutuplah mulut m.tam ko....
Mak Tam suke yg mane eeeee.... cawan ni m.tam suke tak?


ke yg ini eeeeeeeeeeeeeeeee

Ke tmpat letak baju kotor ni?? Ajoi ckp, kalau beli pun ok gak... sbb kalau m.tam malas nak basuh kain, boleh lah main campak2!!

Ajai lak, pening tak tau nak beli jam yg mane satu!!
Yg bentuk kucing ni ker......

atau yg katun ni......

kalau nak lebih murah.... beg ni jer lah...........HAHHAHAHA

Atau kure2 ni.... tengkok die boleh gerak2.... very cute!!!

Letak ni kat kete mak tam, ok gak kan mama....???
Ke, kite beli air minum ni tuk m.tam....
Biar m.tam gemok!!!

Ahh....pening aku.... byk tul soalan dorang ni...
Aku nak sekeh atam balik nnt...
At last, aku jwp....senang2 kite beli sabun Top ni... byk kegunaan nyer!!! hikhikhik
ATAM SETUJUKAN....................................

Thursday, October 30, 2008

Present for VP..... amik ko, kan satu tp.......

OTW nak balik ke Cheras, nmpk lah cam warne pink jer kan...
Ehhh... ape yg pink tu...
Andak mesti suke kan...
Aku pun kelengkabutlah kuar kan kemera...
Tp gmbr amik tak berape nak focus kan....
So aku suruh hubby aku berenti tepi kejap... baru boleh zoom...

Pandangan dari tepi....

Pandangan dari depan lak...

Andak, puas tak!! Ko asyik komplain, asyik2 gambar atam jer dlm blog alang kan...
Haaaa, lori pink ni alang tepek khas kat blog alang tuk ko!!
Bukan senang tau nak tgk lori warne pink!! Ni Exclusive tau!!
Ko nak yg mane satu? yg kanan ke, yg tgh tu.... hehehehhe... Larikkkkkkkkkkkkkkkksss!!

Jom Main LomPat2!!! Aje nyer Giler!!!

Ni sumer idea si zara senget tau!! Smpi, kitaorg pun berjangkit samer....
Mase ni akak nyer family dah balik...
kalau tak lagi happening tau!!! Rugi oooo akak balik cepat!!! Kalau tak, mau bergegar umah ni!!
Mule2 zara suruh merah lompat2!! Tgk, sape boleh lpmpat paling tinggi!!
Beriya2 merah lompat!!!

Ayin Join lak.... Tgk, ayin lompat tinggi ke merah..... Aduh, cam nie pun, boleh jadi game kan...
Tgklah Ayin tu, dah tak ingat dunie...hehehehehe...
Cepat benou virus lompat ni berjangkit!! Tak tahan beb... lgi pun dah lame tak lompat!!!aku, zara, ngan atam pun joinlah sekali...hikhikhik!! Aku kat belakang sekali tu... maklumlah, aku kan pemalu org nyer!!! heheheheh
Haaa, tu lah zara... die siap bagi petua tau, cam ner nak lompat tinggi!!
Kemera aku tak byk gmbar yg jadi snap gmbar lmpt tinggi2, tp kat kamera zara, banyak ooooo.
Zara, cepat lah update!!! Huh!!!
Dak ponek dah den melompek!!!! Baleik lah dulu...
Time kasih to zara n family sbb telah menyediakan makan yg best2!!!
Layan kerenah kitaorg yg giler2!!!!!!
Wlw cam ner pun, anak2 alang sumernyer EnjoY!!!!!!!!!

Aktiviti kanak2!!

Kanak2 dah tentu byk idea kan... bile sekali sekale jumpe ngan sepupu2nyerkan....
Ayin, kalau aira ngan k.long die berkepit jer ngan dorang.
Disbbkan aira ngan k.long dah balik, die tak de pilihan lah... Merah pun merah lah....
Merah ni, anak zara yg bongsu.... hehehehe, bongsu ke ara????
Dorang main cikgu2.
Ayin tgh jadi cikgu.
Alamak!!! Ade peperiksaan ke ..... Boring nyer....

Ni namenyer, cikgu gedik santai!!!
Berangan jer ko ni ayin...
Ni mesti factor keturunan dari Untie Chik ko!!!
Untie chik tu Zara lah.... zara ni mmg kuat berangan,mase kecik2 dulu. Kat pokok pisang pun die boleh berangan beb!! mmg kelakar.
Meh sini aku citer satu bab die berangan mase kecik2 dulu.
Mase tu, kita org nyorok bwh katil.
Die tak tau, kita ade dlm bilik...
zara ni tak leh tgk cermin...die outomatik jer, nak berangan...

dialog nyer cam ni...
Wahai cermin Sakti... siapekah yg paling cantik di dlm dunie ni....
HAHAHAHAHa.... ni,cermin sakti yg cakap tau!! Nomber 3... cth name kwn die, aku tak berape ingat... SITI..... Nombor 2.... Syarifah Intan... Nombor 1... ZAHARAH!!!! Yeeeeeeeee!!! smbil tepuk2 tangan die.....

kitaorg yg dok bwah katil, terbahak2 tawa!! dah tak leh tahan dah....

Ade byk bab lg zara ni berangan...panjang citer nyer.... tak larat den nak citer....


Bro Ajoi ni, Nabil ngan Dadif nyer MAster!!!
Cekap giler tu, die main game...
Ajoi kalau main game, motif die ialah MUST WIN!!!
Kalau die tak menang, die mudah jadi hijau!!
Bila dah hijau tu... adik2 dier, mesti lari punyer.....

Sifu, tgh tunjuk skill... main game ape tu eeeee.

Tp, aku lgsung tak tau main game ni... jari2 aku ni keras jer...
Kalau main game, tetris/zuma, aku terror lah....huhuhuhuhuh

Wednesday, October 29, 2008

Mak sape lah tu?????/ huhuhu

Mase ni akak family br jer balik.....hehehehe
Zara cakap ngan aku, alang ade sebiji magga dah masak.

Zara: Alang, ade sibiji mangga dah masak tau!! tp tinggi...
Aku: Eeeee, nnt alang suruh Ajoi panjat kan...
Zara: Boleh ke? ranting nyer kecik jer... takut patah lah...
Aku: emmmm diam jer....

Aku gi tgk ranting yg Zara ckp kecik tu...
Ahh!! Ni tak payah Ajoi panjat!! Biar alang yang panjat!!
Alang kan Johan memanjat kt Kg Cheras Baru... Ko tak tau ke? hehehehe

Anak sape lah ni.... Opp!! Silap, mama sapa lah ni....

Kan aku dah cakap... Aku mmg suke memanjat!! Dah dapat dah!! Chaiyok!!!!!

Hebat nye aku!!! Sile lah KAGUM!!!!

Terus jer potong2. Mangga sebijik nak dikongsi beramai2!! Dapatlah 2 ptg sorang!!
Dah bagi sumer orang, sekali tinggal Nabil tak bagi lagi da... Nabil ni anak si Zara... Aku tanya Nabil nak ke? Kalau nak, ni ade biji dier.... nabil amik bijik die eee...
Nasib baik Nabil tak nak... dapat aku barah!!! hahahaha SUKO!!!
So sweet U!!!! I like!!!! Sepap!!!

Di sbb kan sedap dan manis, aku gagah, terus tanam biji dier, nak di jadi kan benih!!
Tumbuh lah hendak nyer kan...............
Cepat korang sumer, doakan pokok ni tumbuh... hikhikhik....

Bercanda di Rumah pun Jadilah....

Tak tau nak wat ape lah.... ape lagi, aktiviti gedik2lah....

Lagi...........
Dan Lagi.............
Aksi muncung!!! hehehehe
heheheh, hubby aku tgh tgk bolg da.............

Zara dah darwish!!! Darwish ni comel lah..............


Zara ngan kemere nyer....
Atam, bucuklah... bau!!! pergi mandilah.............

Tak cukup muncung tu Tam................. lagi..... lagi.......

Ara, ni aksi ape ni???? LAyan jer lah!!! hahahahah
Kalau korang dok ngan zara ni, mmg kelakar beb!!! Tak ingat!!!


Ara, sanggup kah ko..... Atam tu tak mandi lagi lah......
Family kita ni, kalau bab amik gmbr, tak kire lah, tak mandi pun, layan....................